Cookie- og Privatlivspolitik

Kamæleonen

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Ides of March
|

'Kamæleonen' er et drama af George Clooney (Good Night, and Good Luck).

Stephen Meyers (Ryan Gosling) er en ung, idealistisk pressemedarbejder, der arbejder for præsidentkandidaten Mike Morris (George Clooney) under primærvalget.

Rivalens kampagneleder Tom Duffy (Paul Giamatti) er dog ikke bleg for at bruge beskidte kneb og sætter et heftigt politisk spil i gang, et spil med forræderi, manipulation og skjulte dagsordener, der langsomt knuser Meyers' idealisme og tro på sin kandidat.

'Kamæleonen' er instrueret og skrevet af George Clooney.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (302 votes)
4.2
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... intelligent, underholdende og tankevækkende..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en glimrende, velspillet politisk thriller... Specielt Ryan Gosling og Phillip Seymour Hoffman er fremragende..." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... nogle sandheder er værd at blive mindet om jævnligt. Især når det gøres så forbandet og forførende godt, som det er tilfældet her." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en voldsomt underholdende og stærkt fortalt politisk thriller og ikke mindst båret af eminent filmhåndværk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... stærkt begavet underholdning." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "... der [er] ikke tid til at arbejde med karakterernes dybde. Man har derfor en sært uforløst fremstilling... Det bliver dog en personlig detalje, som får Gosling til at vende sig fra sit idol. De to mænds konfrontation forekommer ikke særligt troværdig. Det er dog en fornøjelse at følge Ryan Gosling i den mangefacetterede hovedrolle." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En af de bedste George Clooney har lavet synes jeg.

Wayne

Historien er ikke ny - det er ikke første gang en praktikant bliver knaldet, og det er heller ikke første gang det bliver brugt politisk.

Man tages om bag kulissen, hvor man følger Stephen Meyers (Gosling) og hans vej til at lære det politiske system, på den hårde måde.

Herligt skuespil af nogle af Hollywoods største karakter profiler , Philip Seymour Hoffman og Paul Giamatti.

Clooney har denne gang skabt en interessant historie, som ikke kun er kunstnerisk flot - men som også giver indblik i en beskidt verden, hvor kun de stærkeste overlever.

Frank

Okay film

Jokkeuser/379775

En udmærket film, der udstiller en amerikansk politisk kampagne.. Den viser det man lidt godt viste, at der forgår mere intriger og fusket politik end at man indtalt kommer ud med nogle budskaber..

Også spiller Gosling & Clooney jo fantastisk, man kan godt se, at det er to knald dygtige skuespiller..

Vesle

Dette er en kedelig, STEREOTYP film fra start til slut. En såkaldt politisk thriller, hvor der ikke bliver løst et skud eller uddelt én enkelt knytnæve. Selvfølgelig kunne filmen være spændende eller god alligevel, men følelsen efter at have set filmen, kan desværre bedst sammenlignes med følelsen af når man spiser risengrød, er nået til den sidste mundfuld, og finder ud af mandlen bare ikke er i den portion man har fået... Spændingen lader vente længe på sig, og så til sidst hvor den i det mindste skulle have været som et forløsende klimaks, ja, så siver filmen bare ud i rulletekster.

Ryan Gosling leverer en endnu mere glat præstation end han gjorde i Drive, og det siger ikke så lidt. Der er simpelthen ikke noget at peele af ham, han er bare en kedelig fyr der ser godt ud, så heldigt for ham at "kvinder" gerne lader sig spise af med en gang benløs kylling - når bare det ser godt ud på facaden - og smart er han, Gosling, med hornbriller på når han læser avis, og et eller andet ligeså fancy brillestel når han er på kontoret, blazer, rullekrave, skjorte, manchetter og hvad ved jeg, men det ville være synd at sige at det var skuespil der er i højsædet.

Clooney er også med, som den president kandidat Gosling skal forsøge at få til tops. Figurativt, kunne man se det sådan, at Clooney i filmen skal fungere som Goslings kropslige billede udadtil; den udadvendte politiker, ikonet, mens Gosling tager sig af spin (arbejdet bag facaden). Men da filmen er så tynd som den er. Kan man bedre sige det sådan, at hvis man ser Gosling som de manglende ben i kyllingen, så er Clooney selve den benløse kylling.

El Toro

Jeg havde forventet en drama film på almindeligt spændende niveau, men jeg syntes plottet er rigtig godt, og filmen får et fantastisk momentum, da mobilen lige pludselig ringer kl. 02.30...
Læg hertil glimrende skuespillere, der præstere glimrende. Clooney lefler ikke for hurtige klip, men lader - når det er nødvendigt - klippene trække alt hvad de kan for at underbygge en pointe.
Det er også sublim kameraføring.

Kort sagt en knald god film, som af uransagelige grunde har svævet lidt under radaren i det danske medielandskab.

Lars

Tja.

Det er svært at sætte en finger på Hollywoods nye stjerne, Ryan Gosling og for øvrigt også George Clooney i denne film.

Jeg har altid haft det svært med, Philip Seymour Hoffman, som er øretævende irriterende på min nethinde.

Men filmen er en god intrige film, der dog er ufattelig langsom om at komme i gang.

Når filmen slutter sidder man og tænker, hva' nu! Er den slut?

Og ja, det er den. God film, men ikke spektakulær.
Sær slutning.

Per

Godt spillet og godt drejet. En spændende aften i biffen.

S. Rico

Tankevækkende udstilling af amerikansk politisk kampagne. Vi vidste jo godt på forhånd, at de bruger flere kræfter på intriger end på politiske budskaber. Men det er alligevel foruroligende at se det udstillet.

Ryan Gosling er fin til denne rolle, men kan det virklig passe, at han kun har ét ansigtsudtryk. Igennem hele denne film + igennem hele Drive - render han konstant rundt med det der stenansigt. Hvad sker der for ham?

Anna Cæcilie

Jeg havde virkelig glædet mig til den her film, gosling og clooney er to af mine yndlingsskuespiller fordi de er så hamrende dygtige og det ses tydeligt i filmen. Gosling er iskold og det er for fedt. Men jeg blev ærlig talt lidt skuffet over bl.a. slutningen, det er primært en film for amerikanere. Jeg havde forventet noget mere. Den var god, men kunne have været endnu bedre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.