Cookie- og Privatlivspolitik

Jiro Dreams of Sushi

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jiro Dreams of Sushi
|

'Jiro Dreams of Sushi' handler om en verdensberømt sushi-restaurant i Tokyo, der har modtaget tre Michelin-stjerner. Sushi-restauranten Sukiyabashi Jiro kan kun rumme ti gæster ad gangen og ligger i en af Tokyos undergrundsstationer.

Alligevel er det den første restaurant af sin slags til at modtage tre michelin-stjerner i den prestigefyldte mad-guide. Det skyldes i høj grad restaurantens 85-årige indehaver, sushimesteren Jiro Ono.

Dokumentaren følger hans lidenskab for kunsten at lave sushi og bestræbelsen på at lave det perfekte stykke. Centralt i filmen er Jiros forhold til sin ældste søn Yoshikazu, som står til at overtage Jiros sushi-imperium.

Filmen handler ikke blot om sushi, men i lige så høj grad om perfektionisme som et mål for madlavningens kunst og sætter også fokus på globalt overfiskeri som et resultat af sushiens tiltagende popularitet.

'Jiro Dreams of Sushi' er instruktøren David Gelbs første film i spillefilmslængde, og han fører også selv kameraet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.3
4.5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er dybt fascinerende at få et indblik i..." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... langt mere interessant end maddokumentaren 'El Bulli'... Begge film viser maden i et æstetisk smukt og appetitvækkende skær. Det er filosofien bag, jeg finder mere dybsinding og brugbar i 'Jiro'..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mortenuser/629773

Så denne film i dag - var hele turen ud til Ishøj Bio værd, hvilket ikke siger så lidt. Denne film burde sagtens kunne trække publikum inde i byen (Grand, Dagmar) det er den absolut værd!

I filmen vil man opdage en tradition, dedikation til sit fag, retorik og en beskrivelse af japansk pligtfølelse "Bushido" som man slet ikke har i vores del af verden (desværre?). Filmen beskriver den 85 årige Jiro, hans to sønner, hans leverandører og kunder og ikke mindst hans Sushi restaurant som han har haft siden 1951(!).

Ud over at være en visuel æstetisk nydelse, er filmen skruet sammen i et passende lavt tempo, passende til den japanske tro og kultur. Har man været i Japan, vil man kunne genkende det japanske samfund, dets traditionelle og konservative karakter og ikke mindst æresbegreber overfor hvad man beskæftiger sig med, over for sine forældre, overfor sine kunder......det kunne vi knageme lære meget af i den københavnske cafe og restaurantkulturer.

Brug 1½ time på at blive inspireret, blive sulten, blive opstemt, og du vil ikke fortryde det!

bambiexplorer

En helt igennem fantastisk film om Jiro's Sushibar, hans liv, hans sønner og hans ønske om at opnå perfektion. Selv om den 85-årige Jiro har haft en hård start på livet og selv om han kan virke frygtindgydende, både overfor sønner, kunder og anmeldere, har han også humor og et glimt i øjet.

Jeg så den i Imperial i går aftes, hvor man fik et glas vin og fire stk. sushi før end oversætteren Mette Holm samt Japans ambassadør i DK introducerede filmen. Et fint arrangement. Jeg fik straks lyst til at tage en tur til Tokyo :)

Jeg giver filmen fem stjerner ud af seks mulige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.