Cookie- og Privatlivspolitik

Jigsaw

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
02.11.2017
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jigsaw
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio
|

Gyseren 'Jigsaw' er den ottende film i Saw-franchisen, der startede i 2004.

Da flere lig bliver fundet, alle som følge af en makaber død, tyder beviserne på at seriemorderen John Kramer, også kendt som Jigsaw, er tilbage. Han burde forlængst være død, så hvordan kan han pludselig være tilbage? Kan det være en dedikeret copycat?

Politiet starter en intens jagt, mens en ny leg med fem deltagere, der skal se fortidens synder i øjenene, er i fuld gang. Hvem overlever? Og hvem står bag?

Tobin Bell er tilbage i sin ikoniske rolle som Jigsaw, men i hvilken form skal ikke afsløres her.

Brødrene Michael og Peter Spierig, der tidligere har stået bag vampyr-thrilleren Daybreakers og tidsrejsefilmen Predestination, har instrueret filmen med et manuskript af folkene bag bl.a. Piranha 3D.

'Jigsaw' åbnede som nr. 1 på biografhitlisten i USA, da den havde premiere op til Halloween, og gyseren følger dermed i fodsporene på flere af sine forfængere i serien, der er kendt for deres drilske fortællinger, blodige tortur og succes ved billetlugerne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (269 votes)
4.2
1.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Ikke alene er handlingen således seriøst langt ude. Plottet, der til sidst bliver skåret ud i pap, er også et tyndt opkog på tidligere afsnit." (Henning Høeg)

  • Politiken

    "'Jigsaw' [er] knap så klaustrofobisk-sadistisk som de gamle film." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Historien var sådan set afsluttet, og Jigsaw forlængst død. Så det virker fortænkt, at filmen præsenterer en levende John Kramer, som i nutiden udfører endnu et spil, mens politiet endnu engang forsøger at stoppe myrderierne og fange gerningsmanden, inden det er for sent. Heldigvis kommer der en forklaring, der giver god mening. Og selv om det ikke ligefrem er dybt originalt (tvistet er brugt før i selvsamme filmserie), så er det en over gennemsnitlig og underholdende krimi-body-horror film.

Martina

Jeg har set alle jigsaw filmen, og er stor fan af gyser, så lever saw 8 ikke op til de andre Jigsaw film John Kramer har for mange læreliger, og det bliver for meget til sidste. og slutning bliver kørt forlangt ud.

Chili

god slutning

Maja L.K.

Jeg var utroligt spændt på at se Jigsaw. Bare det faktum at den ikke var 3D betød, at den allerede var langt bedre end den sidste film, så det kunne ikke gå helt galt. Filmen endte også med at være meget underholdende, men til trods for min kærlighed for hele serien (undtagen Saw 7 selvfølgelig), så var det et fuldkomment rod, hvis man tænker for meget over dets historie, samt des forsøg på at flette sig ind i de tidligere film.

For det første skal man virkelig glemme al ens logik, når man sætter sig til at se den. Jeg og min bror har f.eks. tidligere haft det sjovt med at snakke om, at Jigsaw må være en eller anden Gud for at kunne være i stand til at forudse alt hvad der sker, men i ’Jigsaw’ er der så mange af disse umulige tilfælde, at det bliver lidt frustrerende at se på, som om at manuskriptforfatterne ikke rigtigt tænke det igennem på nogen måde. Og uden at spolere noget, selvom det obligatoriske twist i slutningen er meget sjov og smart i begyndelsen, så giver det overordnet set ingen mening, hvis man tænker tilbage på specifikke scener fra tidligere film. Saw serien har allerede en ret rodet tidslinje, men igen er det især tilfældet i ’Jigsaw’. Der er et hav af andre sådanne tilfælde, af mangel på logik og uoverensstemmelser fra de tidligere film, til at kunne skrive et helt essay, hvilket i bund og grund desværre skaber et indtryk af, at personerne bag ’Jigsaw’ ikke gjorde sig helt umage med at skabe den her film og at den nærmest kun blev skabt for at tjene lette penge.
Skuespillet er heller ikke altid lige stærkt, til trods for nogle få tilfælde, samt er de fleste karakterer ikke meget værd at huske. Filmen er selvfølgelig kun 1,5 time lang, hvilket nok er grunden til de ret svage karakterer, da filmen har så kort tid til at skulle introducere og udvikle mindst 10 nye.

Selvom min yndlingsfilm i serien helt klart er den første Saw, med dens mere psykologiske og simple tone, der pga. dets lave budget var meget mindre voldelig og mere diskret end de næste film, så elsker jeg også underholdningskvaliteten i resten af serien i form af de overdrevne og blodige fælder, der var skyld i noget meget imponerende make-up og andre praktiske effekter. ’Jigsaw’ er dog vendt tilbage til den første films valg i ikke at vise særligt meget mht. fældernes ofre, hvilket gør, at den faktisk endte med at blive seriens mest tamme film, men fordi at historien overhovedet ikke tager en psykologisk og simpel tilgang som i den første film, hvis indelukkede og ubehagelige tone nærmest føltes kvælende i nogle scener, så føles ’Jigsaw’ bare lidt meningsløst og meget mindre tilfredsstillende at se på for fans af serien. Filmen skaber allerede fra starten af et dårligt indtryk, da den begynder midt i en aktionscene, direkte taget ud fra en Hollywood Blockbuster, så jeg var ikke just spændt på hvad resten af filmen havde at vise os.
’Jigsaw’ har dermed ikke den første films intense tone eller psykologiske tilgang, men den har heller ikke resten af seriens nervepirrende og overdrevne scener med fælderne, som i det mindste skabte dum underholdning. Generelt set er fælderne ret nemme at glemme.

Så jeg var overordnet set ret skuffet over ’Jigsaw’. Jeg var delvist spændt på filmen, da jeg håbede på at den ville flette sig lidt ind i slutningen på den sidste film, men selvom det desværre ikke var tilfældet, så skuffede den mig også ved bare ikke at være meget engagerende. Jeg var ret ligeglad med størstedelen af alle karaktererne, fælderne var meget tamme, tonen var rodet, twistet gav ikke meget mening, logikken var ikke-eksisterende og jeg følte virkeligt ikke at den bidrog til resten af seriens historie.
Men hvis man blot vælger ikke at tænke for meget over den og bare ser den som en dum film for underholdningens skyld alene, så er den helt klart værd at se. Som jeg nævnte før, så kunne man finde småfejl over det hele, så hvis man ser den sammen med ens venner, så kunne det helt sikkert skabe en meget underholdende aften, hvis man blot vælger at lave sjov med den i stedet for at tage den seriøst.

Mark Fischer

Jeg elsker Jigsaw filmene. Elsker generelt splatterfilm. Her må Jigsaw (saw 8) siges at følge trop.
Jeg kunne dog godt savne en smule mere splatter og FX effekter - når nu vi alligevel er i den blodsprøjtende ende.

Jeg håber på en 9'er, 10'er og 11'er og 12'er.... og og og...

EmmaAhlgreen user/217228

En udmærket film. Og (overraskende) god af en 8'er at være! Har man set de andre, kan den bestemt anbefales. Når ikke op på helt høje niveau som de første Saw-film, men var bestemt interessant og med nogle fine overraskelser undervejs.

Mia

Jeg er egentlig ikke rigtig til splatter, men synes den var god, da der var meget mere end bare splat. Selve handlingen var spændende og så totalt mindblown til sidst.

Thomas

jeg var så heldig at komme med til en forpremiere i palads. der var en super god indledning, med en dygtig fortæller som var ansat af kinodk. der satte både mig og resten af publikum godt ind i SAW og Sagaen generelt. filmen var for både mig og min kæreste spændende og nervepirrende :b

Namir

Ikke det samme niveau som den gamle serie

Jørn

Filmen var ikke god. :( MEGET DÅRLIGT :( :( :(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.