Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg er stadig Alice

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og venlig grundstemning, og fortælletempoet er roligt og langsomt. Der er enkelte scener, hvor den kvindelige hovedfigur bryder ulykkeligt sammen, og hvor stemningen bliver knugende og trist. I én scene ses fx den kvindelige hovedfigur hulke højlydt i armene på sin mand, fordi hun er bange for, om hun er alvorligt syg. I en anden scene kommer samme hovedfigur til at tisse i bukserne, fordi hun ikke kan finde toilettet, og hun bryder herefter grædende sammen. Da konflikterne ellers primært foregår i dialogen, og da filmen er roligt fortalt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
05.03.2015
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Still Alice
|

I filmen 'Jeg er stadig Alice' begynder linguisten Alice Howland pludseligt at glemme selv de mest almindelig ting. Først ignorerer hun det og forsøger at leve videre som respekteret universitetsprofessor, kærlig hustru til en succesfuld læge samt mor til tre ambitiøse børn.

Men da forglemmelserne bliver umulige at skjule, må Alice se sandheden i øjnene og opsøge hjælp. Det viser sig, at hun lider af Alzheimers syge, og dommen er brutal: Det kan ikke kureres, og Alice vil uundgåeligt miste sin evne til at huske. Nu må den højtuddannede kvinde sammen med sin familie lære at leve i nuet samt acceptere, at fortiden forbliver i fortiden.

'Jeg er stadig Alice' bygger på en bog af Lisa Genova. Julianne Moore spiller titelrollen, mens hendes familie spilles af bl.a. Kristen Stewart, Alec Baldwin og Kate Bosworth. Moore har vundet en Golden Globe for sin præstation og en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (246 votes)
4.8
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det hele er fortalt så afdæmpet, at det er let at overse, hvor fin og bevidst hver enkelt indstilling er." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er indsigtsfuldt og bevægende fortalt, men filmens værdighed er først og fremmest Julianne Moores fortjeneste." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Forlader man biografen i opløftet tilstand, er det bestemt ikke historiens skyld, men grundet overværelsen af det fremragende trekløver Moore-Baldwin-Stewart." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Den er så direkte og en-til-en, at man nærmest kan følge den med lukkede øjne. Instruktørerne Glatzer og Westmoreland stoler ganske enkelt på at Juliane Moore og resten af det glimrende hold af skuespillere bærer følelserne hjem, og giver os fornemmelsen af en Alzheimers-ramt familie – og det gør de." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en ærlig og redelig film, afdæmpet, uden opgejlede scener, uden hysteri, men imprægneret med den desperation og magtesløshed, som sygdommen bevirker – ikke kun hos den syge, men også hos omgivelserne." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Julianne Moore spiller Alice, så hun aldrig bliver komisk, men sjov, så hun fremstår desperat og sårbar, men aldrig ynkelig. Og hun overspiller aldrig." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "På sin måde er filmen en amerikansk 'Stille Hjerte'. Den er værd at se for sin egen skyld, og Moores præstation gør den helt uundværlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camilla

Virkelig god film med gode skuespillere, der sætter fokus på et vigtigt emne!

Anneuser/296241

rørende og meget virkelig beretning ,- helt igennem en god film

Clea

En meget rørende film om hvad det vil sige at blive stillet overfor en sjælden sygdom, som Alzheimer i en særlig sjælden variant, hvilke udfordringer der er ved at have Alzheimers, og hvordan det er at "forsvinde" mere og mere. Filmen handler Ikke bare hvordan det er for hende, men også for hvordan hendes pårørende omkring hende bliver påvirket af hendes sygdom.

rikkeuser/741279

en storslået film om et svært emne set fra en anden vinkel.

Segoyuser/116755

Den er god fordi den beskriver et tema som der nok ikke altid tales om, den sætter hverdagen i perspektiv.

Så velspillet, realistisk, den gjorde indtryk, så 5 stjerner for den har alt i en film.

camilla

En film der tager et meget alvorligt emne op og viser os alle dets grimme sider.
Anbefaler denne film til alle, da den giver stof til eftertanke og faktisk er ret lærerig.
Hun spiller rollen som Alice fantastisk og giver et realistisk billede af forskellige komplikationer og udfordringer sygdommen medfører.

Wayne

Fuldt fortjent, at hun endelig vandt en Oscar. Hun kunne lige så godt have fået den som lesbisk i The Kids are alright, som frustreret veninde i A single man, for rollen i Far from Heaven eller hvad med hendes gale rolle i The Big Lebowski?

Fire temeligt forskellige roller, og alle overbevisende.

Jeg er stadig Alice viser den frygtelige udvikling fra en person, som altid har tjek på alt - til et individ, som ikke længere er i stand til at tage beslutninger og være herre over sit eget liv.

Vi slipper nådigt for at gå med det sidste stykke mod graven, og det sidste farvel.

GITTE

Det modsatte af action. Men en superfin film. Fantastisk skuespil af Julianne Moore. Men man er sørgmodig efter filmen. Alzheimers frygter vi jo alle.

Maggie Smith

Juliane Moore er så sublim i rollen, at det ikke er til at forstå. Filmen er decideret ikke så spændende, men Baldwin og Stewart skal også nævnes som rigtig gode i filmen. Jeg bør nok se den igen, fordi jeg var ret træt - men voldsomt rørende og man tog det til sig. Alzheimerz er frygteligt !

Lars

Hvis du vil se filmen igen, hvorfor har du så kun givet den 3 stjerner?
3 stjerner betyder at filmen er middelgod. En middelmådig film vil man normalt ikke ønske at se igen...

Personlig ønsker jeg ikke at se filmen igen lige med det samme.
Det var en fremragende film som jeg for alt i verden ikke ville have misset (for nu at sige det på dansk) - men det er en god ide at tage nogen med at holde i hånden, for den er TEMMELIG rørende...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.