Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg er bigamist

| | |
Versioner: se alle
Særvisning m. intro, Særvisning
|

'Jeg er bigamist' er en sjælden mulighed for at opleve Ida Lupino både foran og bag kameraet!

Lupino var en shooting star som skuespiller i 1940’ernes Hollywood, bl.a. placeret over Humphrey Bogart på plakaten til ’High Sierra’, indtil hun fravalgte selv bimbo- og femme fatale-rollerne og dermed karrieren i rampelyset.

Hun spillede heller ikke større roller i egne film (”jeg har ikke råd til at betale min løn”), men gjorde alligevel en undtagelse i dette drama, hvor den ufrivilligt sterile Eve (Joan Fontaine) og gemalen Harry (Edmond O'Brien) forsøger at adoptere et barn. Agenturet researcher lidt på Harry og opdager, at han laver andet på sine forretningsrejser end at holde møder.

Ida Lupino spiller ’den anden kvinde’ med både screwball-charme, sexappeal og selvsikker udstråling. At caste sig selv i rollen som Phyllis siger noget om Lupinos raffinerede perspektiv: Ægteskabsbryderen har, ligesom manden i midten, sine egne grunde og ægthed. Bigami behandles her ikke som noget outreret, men som en mulig konsekvens af manglende nærhed i parforholdet. filmen rummer et relativt forstående blik på et socialt tabu, B-films-titlen til trods.

Fun facts: Joan Fontaine var gift med filmens producer Collier Young, der også var Ida Lupinos eksmand! Filmen var også den første amerikanske spillefilm, hvor en kvinde både instruerer og spiller en hovedrolle (avantgarde-pioneren Maya Deren havde været tidligere ude i det korte format).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
2
0