Cookie- og Privatlivspolitik

Japanske fortællinger

Tilladt for alle
Filmen har en rolig grundstemning. I enkelte scener kommer personer i følelsesmæssig affekt. Endvidere er der scener med let seksuelt indhold. Da det seksuelle indhold ikke er udpenslet og da historien er meget roligt fortalt og hovedsagelig indeholder dialog, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
29.07.2021
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Guzen to Sozo
|
Japanske fortællinger

I filmen 'Japanske fortællinger' fører tilfældige møder mellem tilfældige skæbner til bittersøde erkendelser og livsændrende øjeblikke. 

En ung kvinde indser, at hendes nye veninde flirter med hendes ekskæreste, og nu overvejer hun sit næste træk. En forsmået student, som har dumpet sin eksamen, forsøger at lokke sin underviser i en fælde.

To kvinder mødes for første gang i 20 år til en universitets-reunion og deler de følelser, de har holdt skjult i deres hjerter. 

'Japanske fortællinger' modtog Sølvbjørnen i Berlin for sin flerfacetterede fremstilling af drømme, tvivl og begær. En morsom og tankevækkende film om livet uforudsigelighed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.3
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... [filmen] får tre stjerner for sit samlede udtryk og fem stjerner for at være så skidehamrende japansk, og det betyder, at vi ender på fire. Tag ind og se den - men gør det en dag, hvor du er i humør til at lægge puslespil." (Anders Lund Madsen)

  • Politiken

    "Den inddrager den opmærksomme og tålmodige tilskuer i at træffe de rette valg for personerne, opklare deres uvished, dele deres hemmelige skam eller længsel - og drage paralleller til sit eget livs afgørende tilfældigheder." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Wheel of Fortune and Fantasy, som den hedder på engelsk, består af 3 separate og uafhængige fortællinger. De har alle en kvinde i hovedrollen og er i høj grad ”snakke-film” på samme måde som Before Sunset filmene.

Temaet er kærlighed og uforløste følelser. I den første historie har den unge kvindelige hovedrolle nogle alvorlige issues med at give slip og tillade sig selv og andre lykken.

I den næste historie møder vi en voksen kvinde, der ikke har nok i sit ægteskab og derfor bruger andre mænd på forskellig – og besynderlig – vis.

Den tredje og sidste historie handler om to kvinder der tilfældigt møder hinanden på en banegård og måske – måske ikke – har fælles minder og kærlighedskvaler fra high school.

De to første er klart de bedste og er virklig dragende i de intense samtaler, samtidig med at karakterene er interessante og nogen man gerne vil forstå og komme ind under huden på. Hvis den tredje historie havde holdt niveauet, ville det være en 5-stjernes film. Men det trækker ned på helhedsindtrykket, at jeg var lidt ligeglad med de to ”banegårds-kvinder”.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.