Cookie- og Privatlivspolitik

Iron Man 3

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.04.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iron Man 3
|

I 'Iron Man 3' plages milliardæren Tony Stark (Robert Downey Jr.) af mareridt og søvnløshed og lider af en konstant frygt for sine nærmestes sikkerhed. Det er der god grund til, for i kulissen lurer skurken Mandarin (Ben Kingsley), der tegner til at blive Starks værste modstander til dato.

Inden længe angribes Stark på flere fronter, og hans verden bryder sammen. Nu må han - ikke mindst ved hjælp af sin avancerede rustning og alias som Iron Man - kæmpe sig tilbage for at finde de personer, der stod bag angrebet.

Iron Mans popularitet - superhelten fra Marvels tegneserier - nåede et nyt højdepunkt, da han og de øvrige Avengers sidste år indspillede 1,5 mia. dollars på verdensplan og gjorde 'The Avengers' til den tredje bedst indtjenende film nogensinde.

Nu er Tony Stark tilbage i sit tredje soloeventyr, og som tidligere spilles han af Robert Downey Jr. Shane Black har overtaget instruktørstolen fra Jon Favreau, og Black har tidligere instrueret Robert Downey Jr. i 'Kiss Kiss Bang Bang' fra 2005.

Superskurken Mandarin er fra tegneserien kendt som Iron Mans svar på Lex Luthor - altså hans egentlige ærkefjende.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1052 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... både morsom og meget spektakulær i actionscenerne. Og så har Robert Downey Jr. stadig en magnetisk tilstedeværelse og en skarp replik." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... noget nær perfekt action." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... man føler at det hele er en gentagelse af en gentagelse. Effekterne er flotte, men ikke overvældende... [Downey Jr.] virker en smule metaltræt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Robert Downey Jr.s jernfigur har ridser i lakken, og netop det at den er både ekstra sårbar og ekstra stærk, gør Iron Man til en af de mest interessante superhelte." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Blacks nummer tre er bedre end den anden, men ikke så original som den første Iron Man-film. [...] Stjernerne skærer de rette grimasser, og Downey har vittige one-liners... Der er dog ingen nødvendighed i historien, som kommenterer på amerikansk paranoia, men tøver med at gå hele vejen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Den bedste iron man film

Agnete

Iron Man 3 er beregnet til at tjene som afslutningen på Tony Starks historie uden for Avengers-filmene, og det formår det også på en god måde. Med en masse action, en sjov historie og veludviklede figurer kan dette godt være min personlige favorit af Iron Man-trilogien (spoilere til denne film og tidligere MCU-film følger).

S. Rico

Den første Iron Man film var nærmest genial. Iron Man 2 var fantastisk underholdende, mens 3'eren er en skuffelse. Jeg køber ikke præmissen med de flyvende dragtdele, som på nærmest magisk vis svæver hen til Tony Stark, når som helst han har brug for det. Det er bare ikke troværdigt. Og det mindsker også spændingen, når Mr. Stark - uanset hvilke problemer han er i - bare kan hidkalde både dragt og droner til sin hjælp.

Filmen er ret lang tid om at komme igang. Næsten en halv time går der, før det begynder at blive interessant. Og selv om plottet herefter er forholdsvist simpelt - "Tony skal finde The Mandarin og hævne sig" - så er manuskriptet flere steder ret rodet og forvirrende.

Filmens plus går til skurkene, der i den grad giver Iron Man hård modstand. Faktisk får han mere modstand fra disse mennesker med jordisk opfundet teknologi end han fik fra Loke og rumvæsenerne tilsammen i The Avengers (men det siger nok mere om The Avengers end om Iron Man 3). Men som allerede nævnt så bliver det aldrig særligt spændende, for Tony Stark kan nu bare bruge sin hidkalde besværgelse. Selv om han er genial, så tror jeg ikke på, at man kan opfinde magi.

Emil

Det er en god film, men ikke en god iron man film, der er ikke særlig meget iron man i filmen, men humoren virker rigtig godt. Men det der Mandarin twist virkede okay til mig fordi jeg er ikke Mandarin fan, men jeg kan da godt forstå at fans er skuffet over det. Fede effekter, men Tony Stark er lidt dum i filmen, fordi han siger hvor hans adresse var til Mandarin og så kom de og sprang hans hus i luften. Der er meget dumt.

Jakob P.

Iron Man 3 får 5 stjerner af Anmelderen *****

Det er vist den klassiske rækkefølge, den første film er blændende god, den anden er god nok, og den tredje er rigtig fed. Det er så tilfældet i den her tredje Iron Man-film, som helt klart levede til begge to forrige film, og jeg synes det er fedt at historien er baseret på hvad der skete sidst i Iron Mans bedrifter. Det sidste som Iron Man deltog i var jo slaget i New York, hvor han sammen med resten af Avengers-holdet, kæmpede imod fremmede rumvæsner og Loke fra Asgård. Denne gang sker der virkelig ting og sager, og Tony Stark må virkelig mobilisere alle sine kræfter på, at holde sig selv kørende plus finde ud af hvem der gerne vil ham til livs. Man keder sig bestemt ikke i løbet af de 2 timer og 5 minutter som filmen varer, med rulletekster og der er en afsluttende sidste scene efter rulleteksterne, med Dr. Banner aka Hulk, og Tony Stark som jeg synes er meget underholdende.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) har svært ved at sove ovenpå slaget i New York med The Avengers, og han frygter for sine nærmeste. Oven i dette må han også kæmpe med angstanfald og panik. Han har det ikke nemt, og han tilbringer timevis i kælderen med at bygge nye og mere avanceret dragter, som han nu kan fjernstyre. I baggrunden lurer en ny fjende, en karakter fra hans fortid som han har glemt alt om, men som dukker op ud af det blå og søger Stark's firma om økonomiske midler. Pepper Potts gør hvad hun kan for at holde Tony på ret køl, og Happy har tiltrådt en stilling i Stark firmaet som sikkerhedschef. Da en bombe sprænger og Happy bliver såret, samtidig med at der dukker kamphelikoptere op og skyder Tonys hjem i stykker, er Iron Man nød til at træde i karakter og finde frem til bagmændene. Sammen med oberst Rhodes (Don Cheadle) prøver Iron Man at stoppe de onde kræfter som spreder frygt, død og ødelæggelse.

Filmen starter lidt sløvt, hvilket passer fint med plot og handling, da man lige får tid til at komme ordentlig ind i endnu en historie om Iron Man efter Avengers-filmen i 2012. Episoden i New York bliver også omtalt, og jeg synes det er rigtig fint at tingene hænger sammen med hinanden, for det er helt sikkert det fedeste med Marvel-universet: tingene hænger rigtig godt sammen. Der er action i størstedelen af filmen, og selv om der også er stille stunder, så mærker dem ikke så tydeligt at det er for meget, det er lige tilpas. Historien her i den tredje Iron Man film er godt sammensat, handlingen er god, den nye fjende er rigtig godt lavet og rigtig godt tænkt. Tempoet i filmen er tilpas, rytmen er god, og man keder sig ikke på noget tidspunkt synes jeg. Mine forventninger var i bund, da jeg var i biografen og se Iron Man 3, og jeg blev positiv overrasket. Iron Man 3 er meget tæt på en perfekt actionfilm, som er godt spillet og godt instrueret, og rigtig godt produceret.

Nikolaj

Jeg er simpelthen så imponeret over hvordan de har fået denne tredje Iron man-film op på samme niveau som den første! Især efter den ringe anden film i serien! Jeg vil gå så langt og sige, at den måske er endnu bedre end den første!!!

Det der gør den god er især den psykisk plagede Tony Stark. Det er ikke noget han bliver i løbet af filmen, men allerede i starten oplever vi hvordan han er plaget af sine tidligere oplevelser! Det giver det ekstra jeg har savnet ved Robert Downey jr's rolle! Tony Stark var super cool i de to første film, men nu ser vi ham endelig vise sin sårbarhed! Selvfølgelig uden at karakteren mister alt sin kækhed!

Udover at filmen stadig leverer massere af dejlig drengerøvsaction, så vil jeg også rose skurken i filmen. The Mandarin er tilpas uhyggelig og skræmmende og passer fint ind i nutidens samfund hvor terror og terrorister nærmest er en normal trussel! Dette er muligvis det bedste MARVEL har lavet, og især den store karaktermæssige overraskelse i midten af filmen tog mig med storm!

Gerda

Det hele var godt i filmen. Grafik, effekter, handling og humøret. Gode skuespillere som altid. Helt klart en af de bedste film der er lavet.

D.

Helt på linje med de andre Iron Man film. Flot og gennemført, med en veloplagt Robert Downey Jr. Fed twist med Pebber Pots forvandling.

Preben S.user/7948

Jeg er dog lidt mere forbeholden, men det var rigtig god underholdning.

Benjaminuser/84969

Yderst god film - glæder mig til at den kommer på DVD.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.