Cookie- og Privatlivspolitik

In The Mouth Of Madness

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| | |
In The Mouth Of Madness
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|

John Carpenter har om nogen været inspireret af Lovecraft i løbet af sin karriere og trækker tydeligt på elementer fra forfatteren i både ´The Fog´, ´The Thing´ og ´The Ward´. ´In the Mouth of Madness´ er mere end det: Nærmest en meta-hyldest til Lovecrafts litterære virke.

Den handler om en detektiv, der skal undersøge en kendt horrorforfatters forsvinden, men som pludselig ender i den fiktive by Hobb’s End.

Filmen bygger ikke plotmæssigt på specifikke Lovecraft-historier, men den er paradoksalt nok alligevel noget af det tætteste, man kommer en kongenial Lovecraft-filmatisering. ‘In the Mouth of Madness’ er spækket med Lovecraft-feeling og -referencer – og så indeholder den et af de bedste bud på, hvordan man filmisk kan portrættere forfatterens ellers så ubeskrivelige monstre.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.6
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Sam Neill spiller en forsikringsagent, der skal forsøge at opspore en kendt gyserforfatter. Denne gyserforfatter har en lang række fanatiske fans, som mener, at bøgerne er mere end bare bøger. De er virklighed! Det kunne i hvert fald godt se sådan ud, da forsikringsagenten ankommer til den lille mystiske by Hobb's End.

Det bedste ved filmen er Sam Neill, der leverer en herlig underholdende præstation som en mand, der ikke tror på, at der findes noget mellem himmel og jord. Selve handlingen er noget forfærdelig nonsens, hvor der tilsyneladende ikke er nogen interne regler, der behøver at blive overholdt. Og hvor man ikke skal forsøge at finde logik i de enkelte personers handlinger. 3 små stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.