Cookie- og Privatlivspolitik

Inuk

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inuk
|

Filmen 'Inuk' handler om titelkarakteren, en grønlandsk teenager med en svær barndom i Nuuk. Drengen har en alkoholisk mor og en voldelig stedfar, så inden længe bliver han sendt til en plejefamilie i det nordvestlige Grønland.

Inuk kommer nu så langt væk fra sit byliv med computerspil og rockmusik, som han overhovedet kan, og knægten bliver kastet ud i en fremmed verden med hundeslæder, sæljagt og et landskab fyldt med sne og is. Men vigtigst af alt opstår der et overraskende, umage venskab mellem drengen og en lokal jæger, der oplærer ham til at kunne leve i den barske, grønlandske natur.

Grønlandske film er ikke hverdagskost i hovedlandets biografer. Det er måske på vej til at ændre sig. Tidligere på året havde Inuk Silis Høeghs dokumentar Sume - Lyden af en revolution premiere, og nu har endnu en produktion fra verdens største ø fundet vej hertil efter fire års sejrsgang med adskillige priser på diverse filmfestivaler rundt om i verden.

'Inuk' er skrevet i samarbejde med den franske antropolog Jean-Michel Huctin og byder på et indblik i en kultur, der for mange danskere er nærmest ukendt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en betagende og forstemmende rejse til det ufremkommelige, men smukke, Nordgrønland, [og] ind i den grønlandske sjæl - helt ind i isens hjerte, hvor fortidens ånder hvisker om det, der var engang." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Inuk' er en simpel, men stærk fortælling - om identitet og selvværd i storslået, smuk natur, hvor forfædrenes ånder hvisker til sjælen, mens fremtiden og isen er usikker." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "[...] 'Inuk' kunne have været sådan en 'Stor grønlandsk samtidsfilm', men den ender med netop at ligne den hvide mands romantiske idé om det spolerede urfolk, der må søge mod sine rødder for at finde sig selv." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et fascinerende værk. [...] de faktiske omstændigheder for verdens største ø hænger som alvorligt bagtæppe og giver filmen et stærkt skær af rå realisme." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Den er mere sympatisk end egentlig medrivende. Man skal se den, hvis man føler for Grønland." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.