Cookie- og Privatlivspolitik

Inside Job

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
31.03.2011
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inside Job
|
'Inside Job' er den første film der giver et gennemgribende analyse af den globale finanskrise der ramte i 2008, og som menes at have kostet samfundet over $20 trilliarder.

Finanskrisen forårsagede at millioner mistede deres arbejde og hjem. Det er den værste depression siden 1920'erne, og resulterede næsten i et globalt kollaps.

Igennem grundig research og interviews med ledende finansielle specialister og højtstående politikere, journalister og andre med insider-viden gennemgår filmen råddenskaben i de højeste kredse, med korrupte politikere og CEOs.

'Inside Job' er et skræmmende portræt af vores finansielle situation og af de magthavere der styrer det til egen fordel, lavet af den Oscar-vindende dokumentarist Charles Ferguson (No End In Sight).

Filmen modtog en Oscar for Bedste dokumentar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
5
4.2

Instruktør

Stemmer

Instruktører

Stemmer

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en nøgtern dokumentarfilm om årsagerne til den økonomiske krise. ... Ferguson [benytter] en sindig oprulning af krisens faser, hvor en række interview bringer os ind i krisens malstrøm. ... for traditionel i sit perspektiv. ... I den firkantede syndebuk-optik kommer Ferguson til at ligne Michael Moore, hvor dramatiske hensyn vejer tungere end balanceret sandfærdighed." (Kristian Lindberg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Til tider er det mere en avanceret matematiktime end en filmisk oplevelse, men det er absolut skræmmende og tankevækkende. ... billedsiden er omtrent lige så forførende, som indholdet er foruroligende." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... kølig, socialpolitisk dokumentarisme, når det er allerbedst og allermest vedkommende." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "Den grundige research, de mange medvirkende og det nøgterne tonefald ... betyder alt sammen, at Charles Fergusons film i overbevisende grad i sin substans ligner sandheden om finanskrisen. ... Men nogen spændende visuel oplevelse er 'Inside Job' ikke. Det er indholdet, som giver gys." (Dorte Hygum) ()

 • Weekendavisen

  "... fremprovokerer en modreaktion, når tonen i afsløringen bliver for nidkær. ... Den postulerer en saglighed, som den ikke altid besidder, og man får lige så meget for sine penge, hvis man investerer i billetter til Oliver Stones 'Wall Street 2' (2010) eller J.C. Chandors 'Margin Call' (2011)." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thor

Denne Dokumentar er en af de beste jeg nogle sinde har set!

men syntes at den skyder skylden på nogle få mennesker og det kan jo være at det var Alan greenspan skyld at vi fik finans krise da han beslutte sig for at sænke stats renten til 1% i 2001 efter World Trade Center og ikke hævet den igen efter der var kommet gang i økonomien.

Frank

God film

Wayne

Det forklares nøje i bagklogskabens lys, hvad forudsætningerne var for finanskrisens start. Man vidste måske godt at det var noget med huse, som var overbelånte - men der er meget mere end det.

Absolut værd at se, ofte har ræven været sat til at passe høns, og en ring at personer havde fælles interesser i at skabe den bobbel/dødsspiral, som var bygget op inden det hele bristede.

Det er alt for nemt at give f.eks. George Bush en alt for stor del af skylden. Men starten på det hele ligger 30 år tilbage.

Film som denne giver masser af brænde til konspirations teoritikerne, og med god grund.

Marlon Campbell

(tvile) man skriver en kommentar ikke et helt refarat

Tvile

Hey

Dette er en fantastisk film/doku. Såfremt at man har bare en lille interesse i den krise som verden befinder sig i, vil denne film forklare en hel del. Du behøver ikke at være et finansgeni for at se filmen, da den forklare alt.

Eneste minus er at interviewer ikke går helt nok til stålet på de forskellige personer. Dog understreger det interviewers pointe.

Klart året vigtigste dokumentar.

Tvile

Esbenuser/222307

Det bliver spændende, endeligt at se en film om finanskrisen, efter at have læst bog efter bog om det :) glæder mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.