Cookie- og Privatlivspolitik

Idealisten

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der er fortalt i et roligt tempo, rummer enkelte scener med lettere uhygge og krigslignende begivenheder. I en scene med trykket stemning føler en mand sig forfulgt, da han er ude og løbe en aftentur i mørket. I en anden scene med arkivoptagelser fra Sovjetunionens voldelige angreb på Ungarn under den kolde krig, ses dræbte borgere ligge på gaden kortvarigt. Disse scener er imidlertid ikke udpenslede, og der dvæles ikke ved uhyggen, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.04.2015
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Idealisten
|
Versioner: se alle
Originalversion, m/ danske tekster
|

'Idealisten' starter i koldkrigstidens 1968, hvor et amerikansk B-52 bombefly styrter ned i Grønland nær den amerikanske militærbase Thule Air Base. Flyet havde fire brintbomber i sin last, men regeringen får straks styr på oprydningen, og sagen er snart et overstået kapitel i Danmarkshistorien.

20 år senere støder en ung ihærdig radiojournalist ved navn Poul Brink på flere sammenfald af alvorlige sygdomstilfælde blandt de tidligere Thulearbejdere. Han begynder at grave i sagen og opdager snart, at sandheden bag flystyrtet er mere omfattende og langt mørkere end antaget. Den danske og amerikanske regering har god grund til at møde ham med larmende stilhed, men Brink har ikke tænkt sig at fortie noget.

Den danske spændingsfilm ’Idealisten’ omhandler højspændt politisk materiale på fod med 'Alle præsidentens mænd' og Kongekabale. Modsat sidstnævnte bygger Christina Rosendahls film på autentiske begivenheder, hvilket understøttes af et overbevisende arkivmateriale. I hovedrollen som Brink ses det danske stortalent Peter Plaugborg, der flankeres af Søren Malling. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (142 votes)
4.5
4.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Christina Rosendahl] forstår at orkestrere fortællingen, så den på samme tid bliver en thriller om magt og misbrug, et dokument over en kompleks epoke i dansk og international politik og et portræt af en ildsjæl." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Måske vil 'Idealisten' være for tør og ordrig for de største popkornspisere, men har man mod på åndelige proteiner, er det michelin-menu, der både udfordrer i sin kompleksitet, overrasker i sit film-sprog og mætter i sin tyngde." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Idealisten' er en effektiv fortælling om et mørkt kapitel i Danmarks historie." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "'Idealisten' kiler sig ind i vores politiske historiebevidsthed som både et spørgsmålstegn og et udråbstegn. Det kan kun de bedste thrillere gøre." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den Store Konspiration truer med at løbe af med 'Idealisten', når mystiske joggere kommer på banen, men grundlæggende respekteres kompleksiteten, uden at spændingen sættes over styr." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Rosendahl vil naturligvis skildre "en kompromisløs idealist, en stærkt dedikeret journalist, der kommer på sporet af et af Danmarkshistoriens mest hemmeligholdte kapitler." Det gør filmen på fremragende vis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliver Andreasen

Filmen er utrolig spændende, på trods at folk kun snakker gennem hele filmen. Flot scenografi og med en virkelig god optræden af Peter Plaugborg. Er bare ikke sådan særlig vild med ''de rigtige optagelser''. Virkede som en doven måde at fortælle historien på. Samt også med lidt kliché dialog hen af vejen. Men ellers nød jeg virkelig Idealisten, og den får en 8/10.

Lars Michael

Uha for en meget lang film, det tog noget tid før den kom igang, og mår den endelig gjorde det så følte man sig lidt snydt over filmen, okay man prøver at lave noget dom er sket i fortiden og det kan jeg kan godt lige ved sådan nogle film, men så lav dog snart noget hvor det bare går lidt hurtig.
Filmen for 2 stjerner fordi det som sagt er sket i virkelighed.

ullauser/889407

fantastisk god historie - giver stof til eftertanke

Katja

Da Kino indbød til gratis visning af filmen, valgte jeg at springe over efter at ha' set traileren.. den var vist ikke noget for mig.

Men da min kæreste i sidste uge insisterede på, at vi tog ind og så den tænkte jeg 'okay da'.

Og jeg har ikke fortrudt at jeg tog med!

Filmen var virkelig spændende og medrivende! Hovedkarakterens gå-på-mod og viljestyrke er meget inspirerende!

At den dertil bygger på faktiske begivenheder og anvender autentisk arkivmateriale tilfører kun filmen mere originalitet og spænding!

Se den, se den, SE DEN!

Metteuser/530663

I sig selv er historien om en hemmelig aftale mellem den danske regering og USA om brintbomber på dansk grund interessant. Og også at en emsig journalist får færden af noget og begynder at grave. Men filmen var generelt for langsom, og ofte med scenarier, der gentog sig selv. Det kunne godt have været skarpere.

På plussiden var godt skuespil og en gennemført tidsmæssig stil.

Brug pengene på en anden film og se denne, når den bliver vist i fjernsynet.

Maggie Smith

Sikke en skuffende og tør fornøjelse. Okay skuespil, men godt nok ikke en film, som jeg skal se igen.

joan

Go nat og sov godt - dødssyg film, ingen spændning, - egner sig ikke til biffen men på tv er den nok ok. Der har man mulighed for at trække tæppet op mig sig og sove, for det er en sove pille

Marcus

... Den er simpelthen alt for langsom.

Den er utrolig stille i mange scener og på flere tidspunkter er man ved at falde i søvn. Det er ikke fordi plottet er dårligt eller ikke så veludført, men det er mere fordi den simpelthen kunne gøres en del kortere. Der er meget unødvendig fyld som bare får en til at gabe. F.eks det er okay at demonstrere han researcher men for guds skyld brug nogle filmiake virkemidler så det kan vises på kortere tid eller bare så man føler det tager lidt tid.

Filmen er mere veloplagt på tv end på biograflærredet da det er der hvor de langsomme film hører til!

Bjarne Vitting Hougaard

Fantastisk historie, der fortæller den enestående historie om, hvad en enkelt person med en drøm kan udrette. Både på skuespillet og på det intruktørmæssige scorer denne film absolut toppoint, og er uden for vurdering ifht. danske film

Runeuser/753598

Endelig en dansk film der tør tage sig selv seriøst - også når det ikke skal være "folkeligt" (og er der patent på hvad det er?).

Endelig en ikke-udenlandsk film der prøver at tale direkte til vores intelligens og følelser som mennesker, og ikke lefle for den småborgerlige selvtilfredshed og behov for selvbekræftelse.

Hvis du stadig er i tvivl og som jeg ikke mener at danske film (ment til det danske publikum) de sidste 10 år har været mere end højest middelmådige, så kan jeg kun sige at denne film meget overbevisende skriger om at blive set. Den er "besværet" og pengene værd. Og det er ikke så lidt sagt i medieverdenen anno 2015 - der er uendelige muligheder, så hvorfor skal nogen dog stille sig tilfredse med at spilde til på middelmådige danske film, bare fordi de er danske? Jeg tror længe filmbranchen har meget stærkt undervurderet ikke bare den nye medievirkeligheds, men også den i stigende grad mere bevidste borgers krav om kvalitet, med stort K. Nej, der er ikke noget der længere kan være bare "godt nok". Hvis man skal tage tid ud af sit travle post-moderne liv for at se film, vil de fleste have en oplevelse af en vis, temmelig høj standard.

Det får man her, og den er bevidst i at appellere mest til den øverste etage.

Alt er så gennemført med sans for detaljen, og det er tydeligt at se at der har været oprigtig kreativ kærlighed til projektet. En monumental præstation af Christina Rosendahl og hele holdet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.