Cookie- og Privatlivspolitik

I, Tonya

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder mange scener med vold og mishandling. Man ser fx man en pige, som bliver slået og mishandlet af sin mor, og i flere scener ser man en mand og en kvinde, som er voldelige overfor hinanden i deres ægteskab. I én ubehagelig scene har en mor og en datter et voldsomt skænderi, og moren kaster en kniv mod sin datter. I en anden scene truer en mand en kvinde med en pistol, og han kommer til at skyde hende ved et uheld. Da volden ikke udpensles, og da hovedpersonerne generelt forholder sig distanceret, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.01.2018
Originaltitel: 
I, Tonya
Genre: 
Spilletid: 
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
Billetter

Resumé

Dramaet 'I, Tonya' handler om Tonya Harding, der har dyrket skøjteløb, siden hendes kontante og direkte følelseskolde mor pressede hende til at starte som fireårig.

Som voksen er Tonya da også blandt nationens bedste, men hun er ulykkelig og forsøger at løsrive fra sig sit dominerende ophav ved at stikke af med barndomskæresten. Det ender galt, og snart er Tonya tilbage i den kontrollerede verden af piruetter og spandeks, hvor de andre deltagere nedgør hende for sin white trash-baggrund.

Den unge kvinde bider det i sig, kæmper videre, og efter mange nedture står Tonya på vippen til karrierens store gennembrud ved OL i 1994. Kun rivalen Nancy Kerrigan står i vejen, men så sker der noget. Nancy bliver overfaldet af en fremmed gerningsmand, og det ser hurtigt ud til, at forbrydelsen peger tilbage på Tonya...

'I, Tonya' blander to af tidens mest populære genrer, portrætfilmen og sportsdramaet, i den vanvittige og sande beretning om den kontroversielle skøjteløber, der chokerede verden med sine ufine metoder. Filmen er blevet kaldt ”Goodfellas on ice” og byder på et ekstremt kulørt karaktergalleri, der allerede har sikret en Golden Globe-sejr til Allison Janney.

Titelkarakteren spilles af den australske skønhed Margot Robbie, der i en alder af 27 allerede er en af branchens mest ombejlede kvinder efter mindelsesværdige roller i The Wolf of Wall Street samt superheltefilmen Suicide Squad. (Copyright: kino.dk)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter