Cookie- og Privatlivspolitik

I Syrien

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående angstfuld stemning. I mange scener ser vi mennesker grædende eller forstenede i frygt og svære dilemmaer. Den anspændte venten afbrydes flere gange pludseligt af skud, bomber og andre ydre trusler, hvilket smitter personerne med panik. Man ser en person rammes af skud og senere blødende. Filmen rummer desuden en langvarig voldtægtsscene, hvor ofret er truet på livet. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.06.2018
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Insyriated
|

Dramaet 'I Syrien' følger Oum i krigsramte Aleppo gennem et enkelt døgn, hvor hun forsøger at beskytte sin familie og husgæster i sin lejlighed.

Lejligheden er den sidste beboede i ejendommen i Damaskus, og mens familien gemmer sig, hører de bomberne falde og skudsalver, der er blevet en del af dagligdagen. 

Kvinden holder styr på alle, men da en tragedie udspiller sig foran hendes øjne, må hun holde den skjult for resten af gruppen og forsøge at fortsætte de daglige rutiner, som om intet var hændt.

'I Syrien' er en ekstrem fortælling om Syriens forsøg på overlevelse under borgerkrigens hærgen og den vandt publikumsprisen på CPH PIX og på Berlinalen. 

Hovedrolleindehaveren bliver portrætteret af Hiam Abbass, der tidligere har medvirket i filmen Et hus i Marokko.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.3
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'I Syrien' er på sine egne stramme præmisser et mesterværk. En uhørt vedkommende film om at være menneske i en umenneskelig virkelighed." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Replikkerne lyder som en hvid mands dramatisering af en brun kvindes følelser. 'Det hun mener, er ...' De er didaktiske mere end ekspressive og bidrager til den fornemmelse af uforløst melodrama, man sidder tilbage med ..." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "'I Syrien' har vundet et utal af priser, siden filmen blev vist på Berlinalen i 2017. Det er svært at diskutere med alvoren og intensiteten. Krigen er et helvede, som gør mennesker til dyr igen. Derfor bliver skildringen meget forenklet." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.