Cookie- og Privatlivspolitik

I solsortens land

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en trist og konfliktfyldt stemning. I en scene besigtiger hovedkarakteren lig i ligposer. I andre scener bliver ruder smadret, et barn får en lussing og en kvinde udsættes for et seksuelt overgreb, bryder sammen og er i sorg. Det voldsomme og seksuelle indhold er imidlertid kortvarigt og ikke udpenslet. Derudover er hovedkarakteren stærk og handlekraftig. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.04.2022
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hive
|

Dramaet 'I solsortens land' er en autentisk film om en kvindes kamp mod patriarkatet i Kosovo.

Fahrijes mand er forsvundet under krigen, og samtidig med sorgen kæmper familien økonomisk. Hun stabler et lille landbrug på benene, men i det stærkt konservative og patriarkalske lokalmiljø bliver der set ned på hendes ambitioner om at forsørge sig selv og sine børn.

Sammen med andre af byens efterladte kvinder tager Fahrije nu kampen op mod samfundets fordømmelse.

Filmen er baseret på en sand historie og behandler temaer som sorg, sammenhold og retten til at skabe sit eget liv. Dramaet var Kosovos Oscar-bud i 2022, hvor den danske dokumentarfilm Flugt blev nomineret.

'I solsortens land' er den første film nogensinde, der har vundet alle tre hovedpriser på Sundance Film Festival. Instruktøren Berta Basholli vandt nemlig både Juryens Pris, Publikumsprisen og Instruktørprisen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
5.1
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Blerta Bashollis 'I solsortens land' er et gribende vidnesbyrd om en kvindes mod og vilje under næsten håbløse omstændigheder." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Men 'I solsortens land' er et selvsikkert drama i egen ret, fortalt i et eftertænksomt og roligt tempo, som er helt i tråd med filmens tålmodige skildring af ”kvindearbejde”." (Leslie Felperin)

 • Jyllands-Posten

  "Kosovo lever i skyggen af konflikter, men her får vi en solstrålefortælling om trodsig stædighed." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'I solsortens land' fra Kosovo fik under sin internationale titel 'Hive' hele tre priser på Sundance. Filmen er et medrivende portræt af en kvinde, der må kæmpe med lidt af hvert." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Fotografen Alex Bloom får scenerne til at fremstå så taktile, at det føles som at sidde ved siden af Fahrije, træt i kroppen efter en langs dag slid under Kosovos bagende sol." (Thea Torp)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

med MOGENS herunder...

Mogens

Kosovos bidrag til Oscar-nomineringen men også med andre priser på bagsmækken.
Meget bevægende og stærk og godt skruet sammen på sin engen stille måde.
Bliver i den aktuelle situation med myrderierne i Ukraine ekstra aktuel.
Skynd Jer at se den, inden den sikkert alt for tidligt bliver taget af plakaten.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.