Cookie- og Privatlivspolitik

Hundeliv

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt og knugende grundstemning. Hovedpersonerne skildres i et miljø præget af utryghed og af fysiske og psykiske overgreb, og der er flere scener, hvor man ser mennesker i fornedrende og ydmygende situationer. I én scene overværer to teenagepiger deres mor få bank, og i en anden ubehagelig scene trues og overfaldes pigerne af deres far og en gruppe af mænd. I en tredje scene ser man en ung mand, som er blevet banket ihjel. På grund af filmens realisme samt de nævnte scener, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.06.2016
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hundeliv
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

Det danske drama 'Hundeliv' handler om Sofia, der bor sammen med sin halvsøster Olivia i en campingvogn bag familiens bodega et sted i Udkantsdanmark.

Midlerne er få, men ydmygelserne mange for Sofia, der dagligt chikaneres af sin stedfar, mens hendes mor tilsyneladende finder sig i hvad som helst. En dag bliver det for meget, og de to piger iscenesætter en flugt fra deres barske hverdag.

'Hundeliv' følger i sporet på andre danske film, som foregår langt fra storbyerne, og som bl.a. tæller Kunsten at græde i kor, Frygtelig lykkelig, Klumpfisken og Rosita. Dramaet er en barsk men også livsbekræftende fortælling om flugten fra undertrykkelse og jagten på frihed.

Julie Brochorst Andersen fra ungdomsfilmene Hold om mig og You & Me Forever spiller den egenrådige Sofia, mens Simone Lykke har sin første store filmrolle som Olivia. I rollen som eneboeren Adam ses Alexandre Willaume. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (196 votes)
4.7
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... selv om filmen kommer skidt fra start [...] overgiver man sig til dels til den og håber, at Rene Frelle Petersen får mangedoblet sit budget næste gang." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sprudler af talent, fortælleglæde, potentiale og håb for dansk films fremtid." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Det klæder debuterende René Frelle Petersen at give sig selv frie tøjler, skrue ned for den danske socialrealisme og op for westerngenrens ensomme helte." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hundeliv' kunne have været en fin novellefilm, men har svært ved at føre sig frem som spillefilm i fuldt ornat." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Dude

Hov hvad skete der der. Den havde jeg ikke lige set komme. Den er sgu fed. Hundeliv. (Dårlig titel)

Film skal ses i biografen

det var godt nok svært at komme til at se Hundeliv. Jeg blev simpelthen så dejligt berørt. God film venner

lunde

Var meget langtrukket men en okay film

HamsterenHenning

Jeg under virkelig Hundeliv et stort publikum, tror desværre bare at den drukner i blandt alle de store film der har kæmpe reklamebudgetter og plakater hængende over hele byen, hvilket vil være så ærgerligt, for Hundeliv er en lille perle.
De spiller alle godt, men hold op hvor var jeg imponeret over Willaume, hvis ikke der venter en filmnominering eller to til ham for rollen i Hundeliv, så er der ingen retfærdighed til. Skynd dig ind at se filmen, hvis du vil se en barsk, men også livsbekræftende dansk film, der udover at have noget på hjerte også er langt bedre end de sidste mange danske film der er landet i biograferne.
Yderst seværdig, også for det modne publikum.
Så når du i morgen sveder tran ude i solen, så tag i stedet i biffen og se Hundeliv, der er klimaanlæg i salene, så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted!

morten

Hundeliv tager det bedste fra dansk socialrealistisk drama og tilføjer et længe ventet pift af noget helt originalt.

Gør dig selv en tjeneste og tag ind og se denne film - selvom der ikke står Mads Mikkelsen eller Nikolaj Lie Kaas på plakaten!!!

René Frelle Petersen er i høj grad en instruktør der er værd at følge fremover!!

Jeg glæder mig allerede til hans næste projekt!!

Line FS

Undskyld mig, men den er sgu lidt en gang Hundelort.
Universet er enormt urealistisk. Det er en amerikansk film, bare sat i Danmark med dansk sprog - og det gør det hele enormt utroværdigt og overfladisk. Jeg havde så svært ved at acceptere og forstå den verden.
Karakterne er også helt igennem endimensionelle, irriterende, naive og kedelige.
Historien er samtidig kedelig og intetsigende. Selve præmissen kunne godt overleve til en ok film - men udførelsen og manus er bare gået helt galt

Mogensuser/634744

Når man nu er så vild med fantasy (http://filmpuls.dk/author/line/), hvordan kan man så klage over et urealistisk univers?

Line FS

Fordi det her ikke er en fantasyfilm. Jeg kan sagtens finde ud af at skille genre fra hinanden. Og denne genre og form for film, samt den historie de ønsker at fortælle, behøver et realistisk univers for at kunne blive taget seriøs af mig. Fantasyfilms universer er heller ikke urealistiske - jo hvis du sammenligner med vores virkelige verden - men det univers fantasyfilm skaber, har deres egne regler, som de skal præsentere for publikum og følge, for at publikum går med på det univers samt føler det er realistisk og troværdigt. Så, det afhænger af hvad vi forventer af en film ud fra dens genre, og hvordan en film formår at sætte sig selv og sit univers op i starten af filmen - for det er de regler og den forståelige publikum rette sig efter resten af filmen. Og dette mener jeg ikke den her film har klaret, og den er derfor urealistisk i forhold til det univers den selv præsenterer og signalerer til publikum den er del af. Men det er bare min holdning, hver sin smag.

Men jeg synes ikke det er okay at sige at min anmeldelse er useriøs, bare fordi vi har forskellige holdninger til filmen.

Mogensuser/634744

Det er fint at have forskellige holdninger, men det er useriøst at kalde en film man ikke kan lide eller ikke forstår for hundelort. Det er også useriøst at man anmelder på et filmsite, og så gør det igen her, hvor det er brugerne der taler. Jeg tror ikke andre anmeldere også har behov for at ytre sig ud over deres respektive medier.

Jeg forstår din skelen, mellem realisme i forskellige verdener - men hvorfor skal man implicit følge "dine" regler. Historien er fiktion - som 90% af alle film, og bestræber sig ikke på noget tidspunkt til at være realistisk.

Line FS

Jeg er da lige så meget bruger som du er? Kan slet ikke forstå hvad problemet er... Bare fordi jeg anmelder en film mere end et sted... har været bruger på kino.dk i over 7 år..
Det lyder ikke som om du helt forstår og accepterer det med, at man kan opleve film anderledes og have forskellige holdninger og smag i forhold til, hvad man mener er godt eller dårligt i film.
Men lad os nu lade det ligge, vi er vidst bare uenige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.