Cookie- og Privatlivspolitik

Hugo

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hugo
|
Versioner: se alle
Originalversion, 3D
|

'Hugo' fortæller historien om den forældreløse dreng Hugo (Asa Butterfield), der bor inde i væggene på en banegård i 1930ernes Paris.

Her varetager han opgaven med at fikse og trække urene op på hele stationen.

Inden Hugos far døde arbejdede de to sammen på at restaurere en mekanisk figur - et projekt som driver Hugos tilværelse.

Han mangler blot en nøgle formet som et hjerte, før figuren igen kan virke. Med hjælp fra en eventyrlysten pige (Chloë Grace Moretz) finder han ud af, at der måske kan være en forbindelse mellem hendes gnavne gudfar og farens figur.

Filmen er den Oscar-vindende instruktør Martins Scorseses ('The Departed') første familiefilm og er baseret på Brian Selznicks prisvindende og fantasirige roman 'The Invention of Hugo Cabret'.

'Hugo' modtog fem Oscars, bl.a. Bedste visuelle effekter og Bedste scenografi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (256 votes)
4.4
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Hugo' bliver til sin helt egen sammenhængende magiske verden, som man slet ikke kan få nok af. Scorsese har skabt en unik og helstøbt hyldest til håndværk, litteratur, historie og naturligvis ikke mindst til filmmediet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... så smuk, at man bør se den bare for billederne. På den led trækker det jo så ikke just fra, at der så også følger en god, velfortalt og facetteret historie med billederne." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "Filmen er skarp i billederne, farverne er lyse, glødende og mættede, og det visuelle univers er intet mindre end magisk." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... den del af publikum, der sætter pris på sidstnævnte, vil nok have det lidt svært med den noget melodramatiske hovedhistorie, mens de lidt yngre tilskuere nok vil finde det hele lidt langt i spyttet. Deler man Scoreseses kærlighed til mediets magiske muligheder, er der dog ingen vej uden om en tur i biffen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ben Kingsleys spil som Papa George/Meliés ... er rygraden i historien og kan ikke vise sig på et lærred, uden at man hænger ved ham og forundres over denne utrolige skuespiller, der kan så uendeligt meget og gør det med naturligt nærvær og upåfaldende autoritet i samtlige stemningslejer." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er på mange planer en smukt sammensat mekanisk skabning, Martin Scorsese har skabt. Samspillet mellem filmteknologi og filmhistorie er så sublimt som noget urværk." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er film, som man ser med begejstring, og ved, at man vil gense med endnu større glæde. Som regel er det en reaktion, man prøver at genopleve. Man husker en ubærlig spænding, et raffineret plottvist, et komisk højdepunkt, en romantisk eller erotisk forløsning. I Martin Scorseses pragtfulde 'Hugo' er det snarere summen af udsøgte detaljer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Med smukke billeder af Paris i starten af 30erne formår Scorsese at tage os tilbage til den tid, som tiden har glemt, ved at fortælle en hyggelig familie-film med sorg, humor og pragtfulde skuespils-præstationer.

Den får 5 stjerner herfra!

Thomas

EN fantastisk film som nærmest er Martin Scorcese's love letter til filmindustrien. Elsker hele den uskyldige atosfære filmen har. Alle skuespillerne spiller MEGA godt, og fimen er simpelthen så flot at se på.

Wayne

Efter at have set filmen, får jeg lyst til at læse bogen 'The Invention of Hugo Cabret', som den er lavet, på baggrund af.

Filmen er lavet på et overlegent teknisk og billedmæssigt niveau - men der mangler en smule i fordybelsen i historien som jeg er overbevist over at man vil finde i bogen. Det er også her man finder årsagen til at filmen ikke vandt en Oscar som bedste film (men fem andre i øvrige kategorier).

Se den, det skal man. Scorsese har lavet den til sit eget barn som har præcis samme alder som Asa (som vi kommer til at se mere til) og Chloë.

Når man tænker på at det er en børnefilm, som skal forståes af børn - så tilgiver man Scorsese at han ikke kommer længere ned under overfladen.

HeleneColor

"Hugo". Nej, ikke jungeldyret Hugo, men Hugo Cabret!
- Filmen har de flotteste billeder og magiske fortællinger, om en dreng, der prøver at repearer "Den Mekaniske Mand", som hans far har fundet. Senere hen møder han pigen Isabelle, og de bliver gode venner, og sammen tager de på et fantastisk eventyr!

FIlmen har en perfekt historie og den rammer rigtigt godt! En historie udover det vi ser, men helst sikkert et mesterværk! Er godt tilfreds med, at filmen fik 5 Oscar's med sig! Good Job!!

6 Stjerner, så bliver det ikke mere eventyrligt!!!:-)

Film Nørden

Jeg elsker virkelig Martin Scorsese og hvad han kan gøre med film... men føler bare ikke rigtig, at Hugo kommer ud på samme måde, som de forgående mesterværker, denne mand har fået lavet i tidens løb... Den ender med, at blive hvad jeg havde håbet på... men det tager bare alt for lang tid, at nå dertil... Man sidder nemlig et godt stykke hen af vejen og håber på et eller andet, men der sker bare ikke rigtig noget... Det han prøvede, at få til, at virke mystisk og spændende ender desværre med, at virke lidt kedelig og sløv. Hugo har mange øjeblikke hvor uret rigtig kunne trækkes op på ny men der sker bare ikke rigtig det store og det gør altså, at man sidder tilbage med en god slutning og god historie men bare for lidt fyld til de 2 timer som filmen uhyggeligt nok varer.. Men se den nu alligevel hvis du er til den slags film da den langt fra er spild af tid... den er bare ikke et mesterværk og anmelderne skal vide at bare fordi instruktøren er stor, gør det ikke med det samme filmen stor, der skal arbejdes for det! selv for Scorsese...

Maiken

En ekstraordinær film, som kan anbefales til alle som kan lide en familie-film med skjulte døre, eventyr, legetøj og historie med en masse specielle og unikke karakterer i.

Det er en film som henvender sig til det voksne barn.

Erkender, at det er en af de bedste film, som jeg længe har set. Den fortjente flere oscars end den fik.

Amdiuser/34519

En festen fil uden en egentlig historie vi havde glædet os til at se den og blev meget skuffede

HJMuser/301851

Hugo er i og for sig ikke nogen dårlig film, men et godt eksempel på, at overdreven cinematik og en historie som ikke helt ved hvor den vil hen, kombineret med et lille steampunk twist, mest af alt bare giver en film som er svær at følge med- og engagere sig i. De to stjerner er også lidt et udtryk for, at selvom jeg elsker Scorsese (som regel), så har hans film tempoproblemer, og i Hugo er der simpelthen ikke en gennemgående historie, som kan gøre det op for dette. Derudover så er 3D for 3D'ens skyld simpelthen direkte ulækkert - og som instruktør burde man have lært af Avatar, at CGI zooms og 3D-porno, ikke gør en ligegyldig historie god.
Den sidste del af filmen er (uden spoilers) så klart den bedste, da den her ligesom kommer med en form for pointe, og lidt substans man måske kan tage med derfra.

Lineuser/183402

Var meget opslugt af den flotte 3D og at de udtalte s'et i mélies (?) :P
Jeg har bevidst undgået film med sacha baron cohen og det var jeg glad for, fordi jeg nu så ham med neutrale øjne, og ham kunne jeg godt lide :D

Annikauser/946406

Ja, havde hørt og set lidt om den, så den var som forventet.
Ikke en jeg vil købe, men kan da godt se den igen med andre. Så ringe er den heller ikke.

Anderledes end mange andre film.
Havde den været på fransk havde vi nok ikke set den, men samtidig irriterede det mig at den foregår der og er engelsk.
Kan godt lide at det holdes mere lokalt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.