Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Hotel Europa

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2018
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Smrt u Sarajevu
|

I det satiriske drama 'Hotel Europa' er det 100-årsdagen for begyndelsen på Første Verdenskrig og drabet på Franz Ferdinand, hvor et stort falmende hotel i Sarajevo skal fejre begivenheden.

Flere EU-diplomater tjekker ind på hotellet, og senere på dagen vil en æresgæst ankomme, men fejringen er i fare, da det utilfredse og underbetalte køkkenpersonale truer med en strejke.

Midt i det store kaos er der også en flok journalister på taget for at optage et tv-show. Stemningen på hotellet er anspændt og bliver en skueplads for håb, vold og død.

'Hotel Europa' er baseret på Bernard-Henri Lévys teaterstykke af samme navn, og filmens hovedrolle spilles af Jacques Weber, ligesom i teaterstykket.

Filmens bosniske instruktør står tidligere bag Ingenmandsland, som vandt en Oscar for Bedste Udenlandske Film i 2002. Hoteller har været samlingspunkt i flere film, bl.a. i The Grand Budapest Hotel og Bobby.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Hotel Europa' er kreativt tænkt og filmisk flot udført." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Bosniske Tanovic er klart nok på hjemmebane i sin by Sarajevo, hvor han med sans for konfliktens kompleksitet fortæller sin version af et teaterstykke skrevet af Bernard-Henri Lévy." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Manuskriptet er en genial konstruktion, og filmen opnår stor dynamik ved at blive i bygningen, hvor Erol Zubcevics håndholdte kamera følger i hælene på de pressede karakterer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob

Har netop set Hotel Europa og følte mig - sikkert grundet lave forventninger - faktisk ret godt underholdt. Kan rigtig godt lide den dynamik, det giver filmen, at man følger forskellige historier på hotellet som f.eks. det underbetalte køkkenpersonale og journalisterne på taget.

Kunne man dog blot rejse tilbage i tiden
og forhindre drabet på Franz Ferdinand, ville verden sikkert se helt anderledes ud i dag.

Ardimon

Come on. Lad os komme mainstream filmene til livs, som i de fleste tilfælde gør os dummere. Bliver sgu så træt.

IWannaBeSedateduser/184940

Du skal lige vente til søndagen før premieren inden du kender programmet. Biografer lægger aldrig program tre uger ude i fremtiden, men der kan selvfølgelig være enkelte (special)visninger som allerede er programlagt.

Filmen BLIVER vist i ØFP i Aarhus, hvilket sandsynligvis også har stået på ØFPs website i et stykke tid.

Ardimon

Det har du selvfølgelig ret i :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.