Cookie- og Privatlivspolitik

Honningland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning, men skildrer i lange sekvenser, og på dokumentarisk vis, en familie, hvor både børn og dyr vanrøgtes. Den indeholder flere konfliktfyldte eller let dramatiske scener med børn som slås, kommer til skade, og som ikke får omsorg. I én scene forsøger en familie at få styr på en flok larmende, urolige kvæg, og en mindre dreng sparkes af en ko. I et andet klip falder en lille pige og slår sig, og hun græder uden at blive trøstet. I en tredje ubehagelig scene ser man flere døde dyr. Da fortælletempoet er langsomt, og da filmen foregår i et fjernt og afsondret miljø, som ikke skaber mange muligheder for identifikation, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2019
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Honeyland
|
Versioner: se alle
2D, POW åbningsfilm, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Honningland' foregår i Makedonien og handler om Hatidze, som hver dag spadserer op ad bjergsiden for at se til sine bistader.

I stille sang tømmer hun forsigtigt staderne for honning uden brug af hverken net eller handsker. Tilbage i sit lille hus plejer hun sin gamle sengeliggende mor og fra tid til anden tager hun den længere tur ind til storbyen for at sælge sine varer.

En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af og Hatidzes fredfyldte paradis forstyrres af larmende maskiner, syv støjende børn og 150 køer. Alligevel byder hun den tilkomne familie velkommen og deler gavmildt ud af sine hemmeligheder om bierne.

Men inden længe tager den nye families overhoved en beslutning, der kommer til at forandre Hatidzes liv for evigt.

'Honningland' vandt 3 priser ved Sundance Film Festival 2019 indenfor kategorierne dokumentarfilm og cinematografi. Det anmelderroste drama Dronningen vandt en publikumspris ved samme års Sundance filmfestival.

Honeyland er nomineret til 2 Oscars, både bedste dokumentar og bedste ikke-engelsksprogede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
5.3
5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Skildringen af Hatidze er blevet et utroligt vibrerende portræt af et liv, man normalt ville have overset." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Ljubo Stefanov og Tamara Kotevska gjorde et kup, da de mødte Hatidze Muratova. Det er en meget iscenesat dokumentar i genren cinéma verité. 'Honningland' er Makedoniens officielle Oscar-kandidat. En underskøn film, som blander folklore med økonomisk og økologisk allegori." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man føler sig hensat til en helt anden tid, og på et andet kontinent. Men filmen foregår faktisk lige nu og her i Europa. Nede i Makadonien i en ruinagtig forladt landsby trisser Hatidze rundt og passer sine små bistader samt sin sengeliggende mor. Hun får dog snart konkurrence, da en omrejsende familie flytter ind med campingvogn, kvæg, og masser af børn.

Hatidze har et læderansigt, der udstråler styrke og sårbarhed på én gang. Man har lyst til at være i selskab med hende. Og det er bare vildt fascinerende at være vidne til både hendes og naboernes meget anderledes hverdag og daglige udfordringer. 4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.