Cookie- og Privatlivspolitik

Holy Motors

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.11.2012
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Holy Motors
|

I 'Holy Motors' køres Monsieur Oscar (Dennis Lavant) rundt i en limousine af sin chauffør Céline (Edith Scob).

Passagersæderne ligner en skuespillers omklædningsrum, og her forbereder Oscar sig på dagens forskellige opgaver, der bl.a. inkluderer at spille en forbryder, en fattig kvinde, en gal person fra kloakken og mange flere.

11 vidt forskellige roller bliver det til i alt, og Oscar er fuldstændig dedikeret til sit arbejde, hvor der ikke findes nogen grænser. Ikke engang liv og død så længe han er ”in character”.

Med filmen vender Leos Carax tilbage med sin første spillefilm siden 'Pola X' (1999), og han fik tidligere stor kunstnerisk succes med den fine, og efterhånden nyklassiske, 'De elskende fra Pont-Neuf' (1991).

Stilen i 'Holy Motors' er stærkt eksperimenterende, og Denis Lavant spiller den mandlige hovedrolle, som han i øvrigt har gjort i de fleste film af Leos Carax. I mindre biroller ses bl.a. Eva Mendes (Ghost Rider), Kylie Minogue (TV-serien 'Naboerne') og Michel Piccoli (Habemus Papam).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
4.4
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... uden tvivl en af årets mest originale film. Og i mine øjne dermed også en af de bedste og vigtigste. [...] 'Holy Motors' er langt fra for enhver smag, men for dem, hvis smag den rammer, er der tale om en dagdrømmerisk spis-alt-hvad-du-kan-buffet. [...] Du vil elske den eller hade den. Jeg elsker den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det her er en film uden hoved og hale... Jeg kan ikke fortælle jer, hvad handlingen er, og langt mindre hvad fanden der er meningen." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... virker bedst, hvis man blot læner sig tilbage og nyder den som et vildt fabulerende, poetisk billeddigt, rig på scener, der vidner om en enestående tilgang til billedmediet. Sin hang til logik må man så få stillet andetsteds. Bestemt ikke en film for alle og enhver, men møder man op med et åbent sind, venter der en bogstaveligt talt særegen oplevelse. David Lynch på syretrip." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... anstrengende eksempel på en udpint og afdanket eksistentialisme. Ikke mindst replikkerne til sidst. [...] 'Holy Motors' kan dog hverken frakendes en vis visuel ekstravagance eller scenografisk abstraktion eller malerisk farvesætning af sine surrealistiske indfald." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Mest vellykket virker filmen, hvis man slet og ret ser den som et filmisk udråbstegn; en kunstnerisk vilje til at vække og ikke bare underholde de bevidstløse masser." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen ende på ideerne i 'Holy Motors'. Lige nu er filmkunsten rig på kritiske kommentarer til krisen. [...] Mange har meninger om, hvad der sker. Imidlertid synes 'Holy Motors' med sit anarkistiske lune, sin bedrøvede surrealisme og sin halvt private mytologi at lægge en slags gyldent snit. Den kommer hele vejen rundt om, hvad der rører sig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simone Katrine

Bliver hurtigt fra at være kedelig, til at blive yderst interessant. Blev imponeret dog på et lavt plan under denne underlige, men helt okay film! Skuespillet er okay, scenerierne er tilgengæld geniale, elsker mange af idéerne bag hver 'cut', men sommetider tager den sig selv for selvsikkert til at scorer nogle stores stjerner herfra! Men alt i alt et glimrende Motel-ophold!

S. Rico

Især den første time er virklig syret og utrolig interessant. Interessen ebber dog ud i takt med at Oscar's særprægede "arbejdsmøder" i større og større grad virker som gentagelser. Man kan dog på ingen måde tage fra Holy Motors, at det er en yderst original film. Men hvad er det egentlig budskabet er? Er det en hyldest til filmen? Eller er det lige omvendt - en advarsel om ikke at leve i en kunstig verden af virklighedsflugt?

Rasmus

Hold kææææft, det er spøjst, men for faaaaen hvor det alligevel virker- dejligt med noget originalitet to the max!

Anne-Dorthe

Det er længe siden jeg har fejlvurderet en film som jeg gjorde her:
Efter 20 min. vurderede jeg at mit filmvalg var aldeles forfejlet, sort og fransk filmkunst på opkast niveau.
Men der, i det sekund var jeg fanget - storartet gentænkt fransk stil.

Lau

Hvis du er i humør til en anderledes film hvor intet giver mening og det mest af alt virker som om at du er på et syretrip... så ta ind og se denne film i biffen før det er for sent :)

Christine

Den er rigtig god og sjov og man griner tit :)

Vanessa

ved ikke lige om jeg vil se den.,..

Christoph

Filmen er helt fantastisk og handlingen giver god mening. Der er så mange citater fra andre filme at det er en ren fornøjelse. Jeg brugte lidt tid til at leve mig ind i historien, men det er jo lide præcis det spænende at finde selv ud af, hvad det hele går ud på. Jeg vil meget gerne se filmen igen på DVD. En af de bedste filme jeg har set i år. 7 stjerner.

Kimuser/264153

en af årets bedste film. skal bare købe på blu ray

KYLLE

der er en trailer på IMDb

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.