Cookie- og Privatlivspolitik

Hitchcock

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
21.02.2013
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hitchcock
|

Året er 1959, og instruktøren Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) er på toppen af sin karriere. Det kreative samarbejde med konen Alma Reville (Helen Mirren) har aldrig været bedre, og han har netop haft succes med filmen 'North by Northwest'.

Men noget mangler. Hitchcock savner ungdommens kreative vovemod, så han beslutter sig for at kaste sig ud i et projekt, der truer med at ødelægge både sin økonomi og forholdet til sin ellers tålmodige kone.

Projektet hedder 'Psycho' og er kontroversielt på flere niveauer, men har også potentiale til at genopfinde den underlødige gysergenre.

Portrætfilmen 'Hitchcock' er en skildring af en af filmhistoriens største genier, men i lige så høj grad en kærlighedshistorie mellem to kreative mennesker.

Walisiske Anthony Hopkins (Ondskabens øjne) er sminket til ukendelighed og udstyret med et fatsuit for at ligne den engelske mesterinstruktør, imens Helen Mirren (The Queen) udfylder rollen som hans livs kærlighed og samarbejdspartner.

Derudover ses Scarlett Johansson som skuespillerinden Janet Leigh, Jessica Biel som dennes kollega og konkurrent Vera Miles, og James D'Arcy som Anthony Perkins, der spillede titelkarakteren Norman Bates i 'Psycho' (1960).

Filmen 'Hitchcock' er nomineret til en Oscar for Bedste makeup.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (115 votes)
3.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skuespillerne er det væsentligste aktiv i 'Hitchcock'. Men når det kommer til indholdet og udbyttet af filmen, sætter instruktøren Sacha Gervasi sig mellem to stole, så hverken filmnørderne eller de mere lejlighedsvise gyserfilmfans vil blive helt tilfredse." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "I det hele taget er det, vi får, godt. Men et dybere spadestik og en lille hitchcocksk overraskelse havde gjort det endnu bedre." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er mange ting at glæde sig over i 'Hitchcock' - ikke mindst Helen Mirrens formiddable indsats som Alma (der nærmest indtager en hovedrolle) og skildringerne af det hedengangne studiemiljø i Hollywood." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Hitchcocks gang fra stivnakkede studiefolk, ubønhørlige censorer og diverse pengemænd er meget fascinerende, ligesom det selvfølgelig også er interessant, hvor stor en del af hans arbejde Alma var del i. Men det udfoldes aldrig helt og efterlader 'Hitchcock' som en tam affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Selv om han er blevet pumpet op til noget af en badebold, ligner Hopkins ikke i skræmmende grad Hitchcock. Til gengæld er han næsten skræmmende god til at spille Hitchcock, så man hurtigt glemmer det selviscenesatte varemærke af sammen navn og i stedet går på opdagelse i glæderne og frustrationerne hos en mand og en kunstner, der er nødt til at udleve sine lyster gennem sublimering." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Desværre bruger 'Hitchcock' tid på at følge en fiktiv sidehistorie om Almas nærved-og-næsten-realiserede forhold til forfatteren Whitfield Cook. Hitch bliver jaloux uden grund, tøjler sin passion for blondiner og ender med at koncentrere sig om Alma." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Movie-fanatic

Denne film, havde jeg faktisk set lidt frem til! Man kan ikke klage over de muligheder der ligger i de begivenheder, der ligger til grund for historien!

Mr Hitch og frue var på et utal af måder, et "alternetivt ægtepar" hvor den ene halvdel fungerede rigtig dårligt uden den anden! Deres samarbejde, parliv og de produkter dette mageløse par har skabt, fortæller - med eller uden biografisk film - en RIG og meget smuk historie, med sine skævheder, og dykture i de mørkeste sind for at beskrive "skræmmende mennesker", en fantastisk helstøbt historie!

FILMEN...however......gør det faktisk - på trods af fine præstationer fra både Hellen Mirren, Anthony Hopkins, Scarlett Johansson og resten af staben - RIGTIGT dårligt!!!!!!

Det er svært at gennemskue HVAD der gik galt her - men MIT gæt er nok, at den "gode film" ligger på gulvet i klipperummet, klippet sønder og sammen, så resultatet er noget forfærdentligt rodet lort!

Denne film minder om en ualmindeligt langstrakt trailor til en god film, der aldrig er lavet: )

Wayne

Desværre lever filmen om Hitchcock slet ikke op til mesteren selv i kvalitet.

Måske var der ikke det helt store drama i hans eget liv, men så havde han i det mindste fortjent en historie om begyndelsen - og hvad der gjorde ham til det store ikon.

Her virker det mere som et kedeligt resume af en lille periode af hans fortælling, omkring tilblivelsen af en af hans største film - men slet ikke nok når man vælger at sætte hans navn på titlen.

På en måde understreger den det faktum at Hitchcock aldrig modtog en Oscar for nogle af sine film - på trods af at han regnes som en af de største filmmagere, nogen sinde.

Hopkins og Mirren gør alt hvad man forventer - men selv de kan ikke udrette mirakler overfor en lidt blodfattig idé.

Besyndeligt at man sætter en uprøvet instruktør til at lave så vigtig en film, og man kan kun håbe at der med tiden bliver lavet et nyt forsøg - tænk hvis David Fincher fik muligheden?

Skuespillerne slæber den lige op på 6/10

Simon

God film med gode præstationer fra Anthony Hopkins og Helen Mirren. Denne film viser også hvor meget Hitchcock troede på ham selv når det gjaldt succes. En film som rent faktisk kan anbefaldes.

Nikolaj

Og Anthony Hopkins gør det fremragende som Hitchcock.

Frank

En god film båret af super gode skuespil præstationer af både Mirren og Hopkins. Specielt Mirren spiller fantastisk. Historien er lidt tynd og jeg syntes ikke rigtig Hopkins virker troværdig i rollen som Hitchcock. En spændende fortælling om en mand der turde at tage chancer udover det sædvanlige og en historie om en mand der i den grad har skabt historie og nyskabelse i filmens verden.

Bjarke Friis Kristensen

Selvom det forbliver ved overfladiske dyk ned i mesterinstruktøren Alfred Hitchcocks skyggesider og hans ubrydelige forhold med sin kone og faste samarbejdspartner, Alma Reville, så holder fortællingen et lifligt tempo og har nok af charme til at holde interessen ved lige. Fra blondinedrab til kærlighedskvaler og kreative kriser.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14624

Frank

Okay film

Julie

Man går ind og regner med man skal se en film om manden bag en af de bedste gyser lavet. Men nej man skal se en film om manden som havde mange problemer med at stole på sin kone, og med tiltrækningen af unge blonde piger.

Filmen var ikke dårlig men ser man den og håber på at man nu skal se om hvordan man kan arbejde hele sin liv i en mørk verden som gyser verden er, bliver man skuffet. Filmen er om forholdet mellem et ægtepar der er begyndt st tvivle på deres ægteskab.

Hvis det ikke var for de helt igennem fantastiske skuespiller i filmen, som altid gør det en fornøjelse at se film. Ville filmen være tabt på den store scene

Tanjasl

Filmen er en af de film hvor der ikke udløses en stor spænding som den har spillet sig henimod, tilgengæld får man en film med fine detaljer, gode og velspillet scener og et indblik i en mands liv som instruktør i Hollywood og som ægtemand. En film der godt kan anbefales men man kan godt vente til den udkommer på dvd.

Elisabeth

Har hørt fra flere sider, at filmen er kedelig. Så den selv i fredags. Og den var både god og underholdene.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.