Cookie- og Privatlivspolitik

Herself

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i et realistisk univers og indeholder scener med ulykker, overfald, afstraffelse, mishandling og en voldsom brand. En af scenerne er meget voldsom og brudstykker af den indgår flere gange i filmen som erindring. Filmen indeholder desuden flere scener, hvor personerne er desperate, skændes og græder. Da de voldsomme scener ikke er udpenslede, og da filmen slutter håbefuldt, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2020
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Herself
|

Dramaet 'Herself' handler om Sandra, der netop er gået fra sin voldelige mand.

Nu er hun alene med to børn på et lufthavnshotel, og uden et godt økonomisk fundament er det nærmest umuligt at få lov at låne til en ny bolig.

Men en mulighed byder sig, da hendes velhavende arbejdsgiver giver hende tilladelse til at bygge sit eget hus - noget hun aldrig tidligere kunne drømme om at kaste sig ud i.

Sandra tager dog opgaven på sig, og hjælpen kommer fra uventede kanter. Men i kulissen lurer hendes eksmand, der ikke har i sinde at opgive deres forliste forhold.

'Herself' er en stærk fortælling om at tage sagen i egen hånd trods dårlige odds og et bureaukratisk system, der tydeligt favoriserer dem med de bedste kort på hånden.

Phyllida Lloyd har tidligere instrueret Jernladyen og Mamma Mia!, men 'Herself' er mere socialrealistisk i sin stil med toner fra film som Wild Rose. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... med lige dele Ken Loach-agtig socialrealisme og brysk, irsk charme a la 'The Commitments' lykkedes det 'Herself' at være både livsbekræftende og hjertevarm, selv om det lyder som ærgerlige markedsføringsord." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Storbritannien har en lang og stolt tradition for hyperrealistisk, nærmest dokumentarisk drama på både teater og film. På film i årevis mesterligt skabt af folk som Ken Loach og Mike Leigh [...]. Nu har disse dokudrama-mestre fået selskab af et par mesterinder ..." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Takket være Clare Dunnes følelserne-udenpå-tøjet-skuespil, takket være et manuskript, der virker sandsynligt langt det meste af vejen, takket være Francis, der skærer gennem kynismen, ligner 'Herself' faktisk noget, der kunne, og som meget gerne må, ske, et sted i Dublin eller i Dragør, lige nu." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen holder en fin balance mellem socialrealismens tristesse og noget næsten eventyrligt, selv om filmens mange gode feer og hjælpende hænder nogle gange gør 'Herself' lidt for fællesskabsromantisk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det kunne alt sammen være alt for meget af det gode, og er det på en måde også, men Phyllida Lloyd får faktisk flikket en ganske rørende og opmuntrende film ud af et svært emne, som hun ikke svigter." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Phyllida Lloyds irske drama om en voldsramt mor, der bygger sit eget hus, redder sig akkurat fra at tippe over i feelgood-klichéer med en stærk præstation fra Clare Dunne og et smittende budskab fra et rent hjerte om håb og medmenneskelighed." (Freja Dam)

 • Weekendavisen

  "Den husker at vise de steder, hvor børn og voksne har grund til at smile, skønt verden er mørk. Man sidder med hjertet i livet og håber. [...] 'Herself' er endnu en overbevisende skildring af den misbrugte hustru." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.