Cookie- og Privatlivspolitik

Hercules

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har gennemgående en meget dramatisk stemning og rummer en lang række voldsomme og blodige kampscener med naturalistiske detaljer. Vi ser afhuggede hoveder på stager og dynger af blodige lig - bl.a. kvinder og børn. Vi ser døende tæt på og i en langtrukken scene følger vi en rædselsslagen kvinde, der spændes fast af bødlen for at blive halshugget. Der er adskillige chokeffekter, hvor dyr og monstre angriber pludseligt. Selv om filmen udspiller sig i et sagnunivers langt fra det realistiske, vurderes det at de nævnte scener kan virke skræmmende på børn op til 12-13 år, og det vurderes derfor, at filmen bør have en 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
07.08.2014
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hercules
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

I filmen 'Hercules' har halvguden Hercules har netop overstået sine 12 legendariske prøvelser, men nu vender den arrogante kriger ryggen til sin far, Zeus, og de andre olympiske guder.

I stedet lever han for at kæmpe blodige kampe. Ene og alene for pengene og berømmelsens skyld. Men da gruppen bliver hyret af kongen af Thrace til at træne hans hær, må Hercules se sin uslukkelige blodtørst i øjnene for at redde verden fra tyranni. 

Action-eventyret er det nyeste skud på stammen af fortolkninger af den græske sagnfigur Hercules, der meget passende spilles af muskelbundet Dwayne "The Rock" Johnson, som har trænet endnu mere, end han plejer. Han går dermed i fodsporene på action-kollegaen Arnold Schwarzenegger, der som ung portrætterede helten i kultkomedien ’Hercules in New York’ (1970).

Selv Disney har bidraget med en animeret version i 1997. Den nyeste udgave er instrueret af Brett Ratner, som er kendt for de tre Rush Hour-film (1998-2007) og X-Men: The Last Stand (2006). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (131 votes)
3.7
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hercules' er til tider lidt for meget, men også solid underholdning med masser af action, ramasjang og afhuggede hoveder, tilsat en tiltrængt portion hjerte, smerte og tyk selvironi." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] Brett Ratner, der før stod bag Rush Hour-serien, har banket en effektiv film sammen. Og hvis du tager din 12-årige søn med i biffen, vil du med garanti ikke kede dig." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] guf for drengerøve og andre barnlige sjæle." (Hans Bjerregaard)

 • Jyllands-Posten

  "For en gangs skyld går spil, fortælling og de spektakulære special effects op i en højere enhed i en mainstreamfilm, der forventes at stå øverst på blockbusternes sejrsskammel." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] kan man lade være med at tage noget som helst i denne film den mindste smule alvorligt, er 'Hercules' et underholdende tærskeværk [...]." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg var egentlig ganske underholdt. Historien er desværre kedelig og uinteressant, og har man bare set Disney filmen, eller læst om Hercules. Så kommer der ingen overraskelser i filmen.

Filmen skal dog have ros får dens flotte design, lyden, effekterne det er helt i top. Karakterene er blandet, nogle af dem er utroværdige eller dybt kedelige. Men dog er der nogle enkelte fine karakter: The Rock udfører rolle perfekt. Og John Hurt gør det også glimrende.

Så jo filmen er langt fra perfekt, men kan dog sagtens ses, hvis man vil underholdes.

CINEMANDRUP

Så kom turen til igen til en filmatisering af Hercules og jeg må indrømme at Dwayne ”The Rock” Johnson faktisk passer ganske udmærket ind i muskelbundt kroppen af en halvgud/menneske, men lever filmen nu også op til det som forventes af en Hercules film.

Historien er ikke noget at skrive hjem om og har ikke dybe rødder at holde fast med, men hvis du forventer Oscar kandidat er du gået forkert i byen. Forventer du underholdning er du kommet til rette sted. Det er en ganske simpel historie, hvor der er fokuseret meget på de menneskelige elementer nok for at fremhæve den menneskelige side af Hercules, men jeg havde nok håbet at der var lidt mere eventyr over det, da det kunne have udgjort et storslået eventyr med mange væsener. De overnaturlige væsener fylder nærmest ikke mere i filmen end de gjorde i traileren, hvilket jeg havde håbet at se mere til og det trak nok lidt ned i min vurdering. Jeg ville da vildt gerne se en film om de 12 prøvelser som filmen omtaler.

Der er lagt op til action, når navnet Hercules udtales. Filmen rummer en stor brøkdel af ret så udemærkede action sekvenser, hvor effekterne faktisk også er ret så veludførte. Der er ikke noget sjusk og der skruet en kende op for blodighedsbarometret, hvilket passer filmens stil ret godt. Når The Rock slår til Søren, så slår han til.

Hvis du er til The Rock himself ved du, at du bliver underholdt, når han træder frem på lærredet, men det er nok ikke hans bedste rolle, dermed ikke sagt at han gør det dårligt. Filmens øvrige cast finder hurtigt deres roller og det virker som om de har hygget sig med deres roller. Filmen oser af action og vil gerne være et af de helt store eventyr, men det bliver nok til at begynde med et middelmådigt eventyr, som sørger for at du er underholdt.

S. Rico

Dwayne Johnson er perfekt til denne slags roller, så selvfølgelig skulle der på et tidspunkt komme en Hercules film med ham i hovedrollen.

Hercules er fyldt med charmerende og farverige karakterer, hvilket er et krav til sådan en film. Desværre halter historien bagefter med uinspireret plot og handling. Den mangler også noget mere eventyr, hvilket muligvis er tilsigtet, idet filmen forsøger at gøre Hercules mere menneskelig. Men prisen er en jævn kedelig film - der dog er langt bedre end den intetsigende The Legend of Hercules, der kom et halvt års tid tidligere.

Christian

Jeg havde ikke de største forventninger, men filmen var bestemt ikke hvad jeg havde forventet. Der var ikke meget Herkules stemning "Spoileralert" faktisk ingen, da det afsløres at Herkules er en fusker, og alle historierne man kender fra de originale myter, har været fake alle sammen. Meget risky twist, som jeg bestemt ikke var fan af. Når man har glemt det og ser filmen som hvad den er, og sætter Herkules Franchisen til side, er det en middelmådig action/romer/oldtids film. Rygterne sagde at "The Rock" ville gøre det meget godt i denne film rent skuespilmæssigt, sammenlignet med andre film han har været med i, det var dog ikke imponerende. Filmen er fyldt med klicheer og er super forudsigelig, ikke en film jeg kommer til at eje på bluray.

Wayne

man forventer den klassiske Hercules historie, så bliver man skuffet. Det er mere en klassisk historie om forræderi tilført en masse kampe, fint udført med The Rock til at uddele de fleste tæsk.

Ole

Fantastisk film. Intet mindre

Frank

Okay film

Maiken

Virkelig god, sjov, spændende og underholdende fim.

Ashley

Jeg så Hercules i USA, og var meget positivt overrasket. Den føltes som om den meget hurtigt var slut, men udfyldte selvfølgelig tiden. Den var spændende fra start til slut med den rigtige mængde alvor og den rigtige mængde humor - den spillede godt på myterne og satte den op imod virkeligheden, hvilket jeg synes var en yderst interessant tilgang.
Desuden er der mange vildt fede kampscener, og den er ikke for langt ude. Alt i alt var jeg meget godt tilfreds.

Simon

og synes den var okay. Effekterne var fede, men der manglede lidt kød på manuskriptet. Dwayne gjorde et fint stykke arbejde, såvel som de andre skuespillere. 4 Stjerner herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.