Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Henning Larsen - Lyset og Rummet

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.05.2012
| |
1 time 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Henning Larsen - Lyset og Rummet
|

I dokumentarfilmen 'Henning Larsen - Lyset og Rummet' ser den 86-årige verdensberømte arkitekt Henning Larsen tilbage på sit liv og virke.

Han er kendt for at have tegnet imponerende bygninger over hele verden, fra Udenrigsministeriet i Saudi-Arabien til Stadsbiblioteket i Malmø.

Hans mest prominente tilføjelse til det danske landskab er hans design af Operahuset i København, og filmen stiller skarpt på Henning Larsens bitre konflikt med Mærsk McKinney-Møller om denne bygning, der i sidste ende ikke helt blev, som han ønskede.

Dokumentaren er et portræt af et menneske, som opfatter arkitekturen som den fineste kunstart. Instruktøren Jytte Rex er oprindeligt uddannet fra Kunstakademiet i København, og hendes baggrund i kunsten kommer tydeligt til udtryk med Henning Larsens fortælling om sit liv som et stort kunstværk.

Jytte Rex har de seneste år lavet portrætter af andre af samtidens store danske kunstnere i film som fx 'Palle Nielsen - mig skal intet fattes' (2002) og 'Pelle Gudmundsen-Holmgren: Musikken er et monster' (2007).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
6
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "Fin lille portrætfilm..." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "Velformuleret portrætfilm..." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.