Cookie- og Privatlivspolitik

Heli

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
08.05.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Heli
|

Filmen 'Heli' handler om Beto, der er under uddannelse som politikadet og kæreste med Estela, som bor i hendes brors hus. Gang på gang prøver Beto at overtale Estela til at dyrke sex, men hun afviser ham af frygt for at blive gravid.

Han foreslår derfor, at de stikker af og bliver gift, men for at finansiere deres fælles fremtid beslutter Beto sig for at stjæle beslaglagt kokain og gemme det hjemme hos Estela og hendes storebror, Heli. En plan der snart løber løbsk og får fatale konsekvenser.

Instruktøren Amat Escalante modtog sidste år prisen for bedste instruktør på Cannes-festivalen for sit rystende portræt af et yderst voldeligt Mexico.

Filmen var også nomineret til hovedprisen og er bl.a. blevet rost for sin rå realisme, der bl.a. skyldes de debuterende skuespillere Armando Espitia, Andrea Vergara, Linda González og Juan Eduardo Palacios. Hæderen betød også, at ’Heli’ blev indstillet som Mexicos Oscar-kandidat ved årets uddeling. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.8
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Heli' er interessant, men [...] svær at se på." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Det er ikke film, der råber højt og skingert, men derimod stille, underspillede film, der kan virke stillestående i lange perioder - inden de pludselig serverer et chok, som man ikke kan vride ud af hovedet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Heli' er en gribende, grusom - af og til lidt for grusom - og skræmmende realistisk film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En æstetisk stramt styret realisme, hvor hver eneste scene synes defineret med mesterfotografens klare blik, giver dramaets pågående autenticitet en afgørende filmkunstnerisk dimension." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ved at anerkende fiktionen, føles Heli paradoksalt mere ægte. Omsider bliver kunsten til virkelighed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Artist

Relevant historie, med voldsomme scener, som ikke forlader dit indre blik lige med det samme. Men historien kommer i længden til at virke lang og uforløst.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.