Cookie- og Privatlivspolitik

Hamilton: I nationens interesse

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.02.2012
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hamilton: I Nationens Intresse
|

Filmen 'Hamilton: I nationens interesse' er en svensk action-thriller med Michael Persbrandt (Hævnen).

Den svenske topspion Carl Hamilton (Persbrandt) har infiltreret en international organisation, som har stjålet en større mængde svenske GPS-styrede raketter, men da organisationen pludseligt angribes af en ukendt gruppe lejesoldater, mister Hamilton det vigtige våben.

Kort efter bliver en svensk våbenekspert kidnappet, og raketterne anvendes i et terrorattentat på en somalisk fredspolitiker.

Nu må Hamilton, der ellers havde planlagt at lægge karrieren på hylden, tage på en ny mission, der foruden at føre ham til Somalia én gang for alle understreger Hamilton som en dræbermaskine... i nationens interesse.


'Hamilton: I nationens interesse' er baseret på en roman af Jan Guillou (Ondskab).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (237 votes)
4.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er lidt flere nuancer, end vi har set i andre udgaver af Hamilton på film, og det øger engagementet i biografsædet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... [Persbrandt] spiller den benhårde, men følelsesmæssigt martrede agent Hamilton på en måde, der får James Bond og Jason Bourne til at minde om onkel Anders fra 'Far til fire'." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... mere end kompetent actionfilm, der, hvad strømlinet bulder og brag angår, snildt kan måle sig med sine amerikanske konkurrenter. Men også med antydninger af at ville andet og mere, som desværre aldrig foldes helt ud." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en flimrende og totalt uengagerende historie... de karakterer, som publikum følger gennem dramaet, er så overfladeglatte som nypudsede sko. Til gengæld er actionscenerne brutale og vel også flotte set i en skandinavisk kontekst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... grundlæggende er spændingsmotoren så solid som en Volvo og så velsmurt med blod, at aldersgrænsen bør tages alvorligt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Måske er 'Hamilton' ingen afgrundsdyb film, men den leverer al den action, som den lover, og Mikael Persbrandt fremstiller sin karakter med en næsten tragisk kvalitet, som skaber virkelig varme og kulde. I glimt er den hårde mand sårbar og udsat. Derved bliver karakteren stærk. Hamilton har aldrig før været så klar og troværdig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Fantastisk fed start på filmen, men undervejs bliver den sådan lidt halv kedelig og lidt for forudsigelig.

Wayne

På et tidspunkt skyder en snigskytte efter Hamilton, og rammer en af hans sammensvorne - Hamilton skyder men rammer ikke, da snigskytten kan søge dækning.

I en Bond film havde Bond ramt 4 snigskytter med et håndvåben, uden problemer. Det er måske mere underholdende, men knapt så troværdigt.

Mikael Persbrandt er en iskold Hamilton, som dog alligevel er menneskelig.

DA

Mikael Persbrandt er bare Hamilton !!!! Kan ses igen og igen

Shandrill

Jan Guilis bøger om Hamilton er før blevet indspillet, både som film, tv-film og tv serier. Der ligger også super gode historier bag, samt et opsæt, der lige til at filme. I Nationens Interesse tredje bog i bog serien og noget af historien følger også denne, men der er også sammenflettet historier og personer fra andre bøger, som oprindeligt ikke er med i bogen. Derfor, hvis du har læst bøgerne, vil det føles om en sammenskrivning af bøgerne, samt nogle karakterne ikke helt er som i bøgerne. Dette kan være en svaghed, hvis man forventede en filmatisering af bogen. Jeg har læst bøgerne og var også lidt forvirret til at starte med, men da jeg lænede mig tilbage og bare så filmen, er det en rigtig god opdatering af de oprindelige bøger, der trods alt udkom fra 1989 og frem, hvor trussel billede var et anden end i dag. Michael Persbrandt er som altid seværdig og han skilter godt de modstridende kræfter om ære og morale om Hamilton kæmper med, der for mig altid har været spændende punkt ved Hamilton. Filmen har ikke helt formået at få den dybde som bøgerne har, men dette er også svært. Alt i alt, var jeg rigtig godt underhold og der var stadig en lille snert, af den kritik af den vestlige verdens efterretnings tjenester og metoder, samt holdningen er selvfølgelig har vi ret, som jeg godt kan lige fra bøgerne.

Toeren er kommet direkte på DVD og er også seværdig.

Frank

Okay film

charlotte1319

Vedkommende, tankevækkende, lækker film med lidt af det hele.... Persbrandt er top-castet til rollen og formår rollen som både ben-hård agent og næææsten-blød mand. Absolut se-værdig thriller, hvor hjertet banker i spænding flere gange. God fornøjelse.

karsten

Har set de andre Hammilton film, og denne lever helt op tid de andre syntes jeg, godt med nogle få uventede tvists hist og pist, den går ikke hen og bliver for urelastisk som vi ser gang på gang i James Bond filmene, der formårs at holde det på et solid plan.

Det er jo helt dejligt at se vi her i norden er begyndt at lave fede action, krimi film.

Kan helt sikkert anbefale den.

Anne-Metteuser/233841

God action og kækt skuespil. Som med sådanne film, når de er lavet rigtigt, havde jeg til slut selv lyst til at kaste mig ud i de vilde action-eventyr. God underholdning.

Michellebov

En fed actionfilm, der alligevel havde et lidt anderledes twist at byde på.
At have læst serien først er måske at foretrække, så man lettere kan forstå Hamiltons følelser osv., men helt klart en i orden film!

Andreas Lönn

Rigtigt god action film, dog lidt frit fortolket fra bøgerne synes jeg.
Det eneste rigtigt negative er amerikanerne, de spiller elendigt alle som en og virker meget karikerede, det var lidt et irritationsmoment.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.