The Giver

Censur 11
16. Apr 2015
97 min
Scanbox
The Giver
Billede
(© Scanbox)
Billede
(© Scanbox)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Science fiction-filmen ’The Giver’ handler om den unge Jonas, der lever i et fremtidigt, tilsyneladende perfekt samfund, som har bandlyst menneskets dybe følelser ved at slette alle minder om smerte.

For at kunne lære af fortiden, udvælges der dog fra hver generation en såkaldt "Receiver" til at bære de smertefulde minder, og Jonas bliver udvalgt til opgaven. Han skal modtage minderne fra den forhenværende Receiver, der nu er en såkaldt "Giver", men i overleveringen af fortidens hemmeligheder indser Jonas, at systemet bygger på mørke hemmeligheder.

Filmatiseringen af Lois Lowrys ungdomsbog 'The Giver' (på dansk 'Jonas er udvalgt') har uden tvivl stærke paralleller til de dystopiske fremtidsuniverser i Hunger Games- og Divergent-serierne, men Lowrys roman blev allerede skrevet tilbage i 1993, hvilket er 15 år før fx Hunger Games-bøgerne.

I rollen som den gamle ”receiver” ses Jeff Bridges, Meryl Streep agerer skurk, og det unge talent Brenton Thwaites spiller hovedrollen som Jonas. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: