Cookie- og Privatlivspolitik

Grave of the Fireflies (1988)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hotaru no haka
|

Filmen 'Grave of the Fireflies' (Ildfluernes grav) er en japansk animationsfilm, der foregår under Anden Verdenskrig.

Søskendeparret Seita og Setsuko må klare sig alene i det krigsramte Japan, mens amerikanske bombefly evigt er en trussel, og mad er en sparsom luksus.

'Grave of the Fireflies' er baseret på en roman af Akiyuki Nosaka.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
5.7
0

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen følger teenageren Seito og hans lillesøster Setsuku, som forsøger at klare sig gennem dagen og vejen i det krigshærgede Japan i midten af 1940’erne. Da deres hus går til under et bombeangreb, må de flytte ind hos deres moster. Men hun behandler dem ikke særlig pænt. Så efter et stykke tid vælger de at flytte ud og forsøge at klare sig på egen hånd.

Herfra går det jævnt ned ad bakke. De sulter, og Setsuku får det gradvis værre og værre. Det er nærmest umenneskelig hårdt at se på. Først tænker man måske, at man ikke gider lade sig følelsesmæssigt påvirke at det gammelkendte trick med at skildre fattige sultne børn. Men det er altså helt umuligt ikke at lade sig rive med. Meget stemningsfuld og flot old-school tegnefilm. Et klart must-see for alle Studio Ghibli fans. Man skal dog ikke vælge at lægge den i dvd-drevet på en trist regnsvejrsdag, for der er ikke meget at grine af her. Snøft! Snøft!...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.