Cookie- og Privatlivspolitik

Grandmother

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, men er overordnet roligt fortalt. Den indeholder flere scener, hvor figurer viser selvskadende adfærd, og andre scener med voldsomt indhold, bl.a. da en person får voldsomme slag i hovedet under en sportskamp. Idet det voldsomme ikke er blodigt udpenslet og indgår i en ellers roligt fortalt film, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.08.2022
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Juniper
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|
Billetter

Sams selvdestruktive opførsel har ført hans liv ind i en nedadgående spiral, som i sidste ende kan medføre døden. Til sidst bliver det så alvorligt at han smides ud af kostskolen for at vende hjem og det til noget af en overraskelse.

Hans bedstemor Ruth, som sidder i kørestol, er flyttet ind hos familien, og selv om det ikke er Sams ansvar alene at hjælpe til med bedstemorens pleje, involveres han mere end han har lyst til. Bl.a. skal han sørge for at underholde hende - og hente gin til hende. Langsomt opdager han, at der er mere ved hans bedstemor, end han ved første øjekast havde forestille sig f.eks. har hun arbejdet som krigsfotograf…

Trods generationskløften bliver Ruths og Sams tid sammen en mulighed for dem begge at forstå sig selv på en ny måde og at favne det sværeste de hver især må kæmpe med for at komme videre.

Instruktør Matthew J. Saville har med 'Grandmother' skabt en sort komedie med Charlotte Rampling (Dune, Alt gik godt) i rollen som den livskraftige bedstemor Ruth, mens George Ferrier ses i rollen som den selvødelæggende Sam.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den 76-årige Charlotte Rampling – der filmdebuterede inden månelandingen og mens der stadig var venstrekørsel i Sverige – er mageløs som den vrantne, men utroligt cool Ruth, der er næsten imponerende ligeglad med, hvad andre mennesker mener om hende." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Grandmother' er livsbekræftende på en måde, som giver lyst til at reflektere over sine egne personlige relationer – og ringe til bedstemor!" (Nicki Bruun)

 • Information

  "Det livsmeningsjagende newzealandske opvækstdrama 'Grandmother' lader Charlotte Rampling regere som omsorgsudløsende bedstemor med slag og gin i." (Eva Novrup Redvall)

 • Jyllands-Posten

  "Charlotte Rampling spiller verdens sureste – og mest fulde – farmor i klaustrofobisk kammerspil fra New Zealand." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er en indtrængende og vellykket debutfilm om vores forhold til døden og om den ensomhed, kun få af os kan nøjes med, og om vores stride kampe for at trodse den og nå hinanden." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Hearts

Fantastisk rørende film. Godt, overbevisende skuespil af både de unge og de erfarne skuespillere. Forudsigelig handling men godt samspil og modspil, der går op i en højere enhed, så tilskueren hvirvles ind under huden på karaktererne og hele følelsesregistret får en tur. Man går derfra med bevægelse og eftertænksomhed - hvordan ønsker du din egen afslutning på livet bliver?

Randiuser/746460

Rampling har vist aldrig været bedre end her som en stærk kvinde i sit absolut sene efterår, som har sat sig for at forene sin meget lille og meget ramponerede familie på sin egen måde. I tilgift til de rørende præstationer er der smukke optagelser fra New Zealands natur.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.