Cookie- og Privatlivspolitik

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gentlemen Prefer Blondes
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning - Film, tapas
|

I ‘Gentlemen foretrækker blondinder’ satte instruktøren Howard Hawks Marilyn Monroe over for den mørke Jane Russell som de to veninder, der er på jagt efter kærligheden. Filmen, der var baseret på en Broadway-musical af samme navn, lykkedes over al forventning og blev en stor publikumssucces. Filmens sange er klassikere, og Marilyn Monroes fremførelse af ’Diamonds Are a Girl’s Best Friend’ i pink cocktailkjole, knivskarp koreografi og med glimt i øjet har for længst dannet popkulturel skole. Raffineret, elegant, satirisk – ’Gentlemen fortrækker blondiner’ er den definitive Marilyn Monroe-film!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

”Gentlemænd foretrækker blondiner” er sådan set en fjollet (og politisk ukorrekt) titel, der ikke siger noget som helst om handlingen. Ikke fordi handlingen er særlig vigtig: to dansepiger (den ene elsker mænd, den anden elsker diamanter) tager med et skib fra USA over Atlanten. Udover de to piger er skibet er ladet med flotte mænd, rige mænd, og en mandlig detektiv, som skal holde øje med, om Marilyn Monroes karakter holder sin ”sti ren”.

Filmen er dog først og fremmest en hyggelig musical med glansnummeret ”Diamonds are a girl’s best friend”, som Marilyn Monroe i den grad nailer til perfektion. 3½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.