Cookie- og Privatlivspolitik

Gå med fred Jamil

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.05.2008
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ma salama Jamil
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning - NDS
|

'Gå med fred Jamil' handler om Jamil, en sunnimuslim der som lille dreng flygtede med sin far fra Libanon til Danmark efter, at Jamil havde overværet drabet på sin mor.

En begivenhed der på mange måder har traumatiseret Jamil, og som han selv giver skylden for alle de dårlige ting i hans liv. Da Jamil som voksen finder ud af, at moderens morder er en shiamuslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det som hans far aldrig gjorde; at tage hævn og slå moderens morder ihjel.

Men i dét øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, for broderen til den afdøde, den shiamuslimske kartelleder Mahmoud, sender med det samme sine mænd ud for at finde Jamil.

Situationen kommer fuldstændig ud af kontrol, og blodet begynder nu for alvor at flyde i de københavnske gader.

Jamils far forsøger desperat at få både Jamil og hans dødsfjende Mahmoud til at forstå, at det er formålsløst at fortsætte fejden, men da det ikke lykkes ham at berolige parterne, bliver også Jamils allernærmeste familie draget ind i konflikten.

Og først nu får Jamil øjnene op for faderens fornuft. Men skæbnen har en sidste grusom twist tilbage, der viser, at blot fordi mennesker kommer til fornuft, kan deres handlinger godt have konsekvenser, der er helt uden for deres kontrol.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.5
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Måske er det sundt. Måske har vi netop brug for film som »Gå med fred Jamil«, der kaster et skarpt lys på et dunkelt miljø, som vi ikke kendte i forvejen. Og under alle omstændigheder fyldes man med respekt for de ukendte medvirkende, der med Dar Salim som den splittede Jamil i spidsen yder kraftfulde præstationer i en skrap og deprimerende historie om hævnen og dens høje pris. ()

 • BT

  'Gå med fred Jamil' ikke er så helstøbt, som den kunne være. Lad det, at man rent faktisk tænker videre, være en anbefaling til at købe billet. ()

 • Ekstra Bladet

  Smukt, smukt holdarbejde. Fotografering, klipning, lys og farvesætning, osv. er intet mindre end blændende hele vejen igennem. Og båret af en stensikker rytmisk fornemmelse. Det er næsten ikke til at forstå, at dette er en debutfilm. ()

 • Jyllands-Posten

  Blodet banker i årerne, testosteronen drypper fra lærredet, og arabisk blander sig med danske gloser i et filmsprog, vi ikke har set tidligere i Danmark. ()

 • Politiken

  ... Filmen [bør] være en øjenåbner af format. Ikke siden den næsten ti år gamle ’Pizza King’ er den kriminelle del af indvandrermiljøet blevet skildret så reelt som her på film. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christineuser/682275

-

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.