Cookie- og Privatlivspolitik

Fuglene over sundet

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående angstfuld og uheldssvanger stemning præget af klaustrofobiske billeder og dyster musik. Der er mange scener med bange, forfulgte og grædende mennesker. I en scene ses en død person flyde i vand. Der er flere scener med voldsomheder og skud, men gennemgående er disse ikke visuelt udpenslet. Der er imidlertid én scene, hvor en person, som vi har lært at kende, bliver dræbt som afslutning på et detaljeret psykologisk forløb, mens ægtefællen ser til. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
27.10.2016
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fuglene over Sundet
|
Versioner: se alle
2D Babybio Event, 2D Event Senior, 2D, Babybio, Seniorbio, 2D Event, Særvisning
|

'Fuglene over sundet' foregår i 1943. En jødisk jazzmusiker bor i København med sin hustru og deres 6-årige søn, men da tyskerne begynder at deportere jøder, må familien flygte fra deres hjem.

Målet er sikkerhed i Sverige, og vejen går over Gilleleje, hvor lokale fiskere sejler flygtninge over sundet. Men Gestapo arbejder sammen med danske kolla-boratører, og familiens overlevelse afhænger af deres medmenneskers tillid og hjælp.

’Fuglene over sundet’ følger i kølvandet på 9. april og Under sandet, som er de seneste danske film, der omhandlede effekten af Anden Verdenskrig på de hjemlige bredde-grader. David Dencik og Danica Curcic har de to hovedroller som forældre på flugt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (431 votes)
4.3
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det lykkes 'Fuglene over sundet' at tage publikum på en usentimental rejse tilbage til besættelsestiden, snarere end at påtvinge tidsperioden en modernitet, den ikke besad." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Filmen bygger [...] på nogle virkelige facts, men karaktererne og deres historie er fiktion, og indimellem forekommer både fortælling og aktører for konstruerede og unuancerede." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "... selve den fysiske følelse af at være på flugt [er] ramt ret godt ikke mindst via Aske Alexander Foss' håndholdte kamera, hvis svimlende effekt nogle givetvis vil finde distraherende, men jeg synes det passer perfekt her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Instruktør Nicolo Donato og hans medforfatter Per Daumiller forsøger tydeligvis ikke at kvæde om heltene i ’Fuglene over sundet’, men at mane til eftertanke på en baggrund af en af de fortællinger, der har skabt hyggelige, humanistiske Danmarks brand." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Fuglene over sundet' skal nok gøre et bevægende indtryk på mange, men jeg indrømmer ærligt, at den lader mig aldeles kold, nærmest en kende irriteret. Det kan selvfølgelig være min fejl, men i så fald er den svær at rette." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Historien er spartansk fortalt. Det opleves især til sidst som decideret afsnubbet, men undervejs fungerer de indlagte konflikter godt som små ciselerede karaktertræk." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er lærerigt og instruktivt. Ingen kan være i tvivl om de gode hensigter, og da oktobernatten først strammer til, bliver det også en spændende film. Men karaktererne er typer, og det moralske register er meget firkantet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Obe

Jeg synes generelt at de prof. Anmeldere er for hårde ved filmen. Jeg vil især fremhæve den stærke dramatisering , det gode cast hvor især Danica og Nicolas bro er stærke karakterer. Glæd dig til at se filmen på dvd

Larsuser/470719

Glimrende historie, som vi selvfølgelig har set og hørt før, men langt fra et gennemtærsket emne. Så langt så godt. 2 stjerner for det. Desværre kan jeg ikke følge op med flere stjerner for udførelsen, for den er mildest talt så elendig, så man kan blive i tvivl om, om filmen er et førsteårs-projekt fra filmskolen.
98% af filmen er nærbilleder - de fleste ektreme nærbilleder. Fint med reaktioner, men når du samtidig skærer det meste af miljøet væk, så ender det som noget intetsigende.
Lyden er e-l-e-n-d-i-g. Halvdelen af replikkerne forsvinder i mummel og lydmanden har haft AGC (Automatic Gain Control) slået til igennem hele filmen. Det betyder at i de stille scener, skrues der voldsomt op for baggrundsstøjen, hvorefter der skrues hurtigt ned, når nogen taler. Den gik med kassettebåndoptageren hjemme på børneværelset, men når det er leveret at en professionel lydmand, må man tage sig til hovedet.
Det er synd at en så god historie med rigtigt gode skuespillere, er blevet ødelagt af fotografen, lydmanden og ja, instruktøren, der jo i sidste ende er ansvarlig for produktet.

dorte

Virkelig god film..

Victor

Virkelig positivt overrasket. Fuglene over sundet har genfødt min tro på dansk film.

Thomas

Fuglene Over Sundet handler om hvad der skete for nogle af de jøder der valgte at flygte til Sverige fra Danmark under 2. Verdenskrig og da den blandt andet skildrer nogle sider af dansk historie som ikke er kendt af alle er det en vigtig film rent historisk.

David Dencik og Danica Curcic spiller hovedrollerne Mirjam og Arne der som mange andre ikke kunne blive i Danmark men måtte flygte via blandt andet Gilleleje og andre havne til Sverige.
Jeg giver filmen 4 stjerner fordi historien på den måde den bliver fremstillet er meget stereotyp. Dog er rollerne som det jødiske par spillet rigtig flot af Danica Curcic og David Dencik.

Det er en film med et godt budskab om at huske historien som den kan være på godt og ondt og det er fint at den viser en mindre kendt side af de mange ting der også skete under jøders flugt med båd nord og østpå til Sverige.

Er du til et sjældent historisk indblik i begivenheder under 2. Verdenskrig så tag at se filmen. Hvis ikke kan det være spændende at læse om hvad der også skete med hensyn til transport over sundet.

susanne

Dejlige natur optagelse ,men en noget trist film .vi overrasket over at det var sådan ,dengang men det hele virker rigtigt selvom der altid vil være nogen der vægter penge over menneskeliv
Men se den og dan din egen menig

Janni

Rigtig spændende film. Viser hvordan vores samfund var under 2.verdens krig.

Jan Engel

God og vigtig historie og godt skuespil om end der indimellem var en del overspil i sentimentale scener.

Men der var alt for meget håndholdt kamera og alt for mange mørke scener - det reducerer muligheden for at indleve sig realistisk i filmen og skaber for meget uro og dysterhed.

Lisa

Jeg er kæmpe tilhænger af krigsfilm, og specielt dem om Danmark og 2. verdenskrig, og denne ryger direkte ind på min 1. plads. Den havde action, og man blev samtidig rørt til tårer. Den havde små twists i sig, som gjorde at man hele tiden sad på spidsen af sædet med havde hænderne trukket op til ansigtet. Det var samtidig også nogle fremragende skuespillere, som de har valgt helt perfekt til rollerne.
Fantastisk film, totalt dét værd!

Lars Michael

At kalde den for en af årest film 2016 er man ikke helt forkert på den, en film man skal tag alvorligt. Noget som man ikke km få nok af, en klump i halsen gør man har fødsler om en tid der var frygtelig for mange mennesker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.