Cookie- og Privatlivspolitik

Fritz Bauer: En fjende af staten

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et overvejende roligt forløb, men en ildevarslende stemning. Den indeholder enkelte voldsomme scener, hvor mennesker udsættes for fare i form af trusler, hårdhændet anholdelse og bortførelse. I en scene er en mand ved at drukne i et badekar. Det vurderes at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.09.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Der Staat gegen Fritz Bauer
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Tyske Filmdage 16
|

I det tyske drama ’Fritz Bauer: En fjende af staten’ forsøger den stædige, jødiske advokat Fritz Bauer kontinuerligt at stille lederne fra Anden Verdenskrig til regnskab for deres grusomme handlinger under krigen.

En dag modtager Bauer, der selv er overlevende fra Holocaust, et brev fra Argentina. Skrivelsen påstår, at den berygtede nazist, Adolf Eichmann, skjuler sig i det sydamerikanske land.

Advokaten går straks i gang med at undersøge sagen nærmere, men hans arbejde forpurres af de tidligere nazister, der stadig har stor politisk magt i Tyskland.

'Fritz Bauer: En fjende af staten' er seneste, tyske periodefilm, der finder vej til biografen efter Urmageren, hvor hovedrolleindhaver Burghart Klaussner, også medvirker. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (42 votes)
4.8
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Burghart Klaussner [...] besjæler sin hovedrolle med imponerende realistisk underspil, der gør hans få eksplosioner af temperament markante." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Det er klassisk agentfilm, der emmer af rænkespil og dunkle storpolitiske aftaler." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Fint føjer filmen sig ind i den række af historier fra de senere år, der handler om tysk vilje til at dykke ned og rydde op i historien." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Fritz Bauer' er fortalt med bredde og sans for timing, men uden de store ekstravagante filmiske fagter. Hvilket i denne sammenhæng er helt passende." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det har taget tysk film længe at nå til fortrængningens stortid. Nu sker det med næsten masochistisk eftertrykkelighed. Fritz Bauer og Tavshedens labyrint er meget didaktisk anlagte film. Alligevel sætter de ansvaret fast." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/571930

Flot solidt skuespil fra meget dygtige skuespillere. En rigtig god film med humoristisk kant. Jeg er glad for, den er tysk og ikke amerikansk. Det giver filmen kant og troværdighed.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.