Cookie- og Privatlivspolitik

Fright Night (1985) (uden undertekster)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fright Night
|

I Fright Night fra 1985, der fik den glimrende danske oversættelse 'Gysertimen', opdager teenageren Charlie, at hans nabo er vampyr. Inden tror ham, og derfor søger han hjælp hos den fallerede b-films skuespiller Peter Vincent, der har stor erfaring i at dræbe vampyrer - på film. 

 

Fright Night er en vampyrkomedie, der effektivt blander gys og humor, og som hylder de klassiske vampyrfilm, og gyserikonerne fra især Hammer studierne, men med en moderne ramme, stil og god 80’er energi. 

Filmen introduceres af Elias Eliot fra podcasten Han Duo. Han forelskede sig i den fra første gang han så den, og har set den utallige gange siden. Og han glæder sig også til at se den på et stort lærred. 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.8
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jenny

Egentlig blev jeg mere eller mindre kidnappet med ind og se filmen. Og den eneste grund til at jeg sagde ja, var David Tennant.
Men nej hvor blev jeg posetivt overrasket.

Hvor var det fedt at se en film der helt tydeligt ikke tar' sig selv alvorligt, so så mange amerikanske film gør det.
Nærmest tværtimod kan man sige, da en stor del af filmen består af scener hvor skuespillere og CGI laver det ene finurlige lille stunt efter det andet der formår både at ta' et godt og grundigt tag om den, efterhånden noget selvfede, Vampyr-genre, og så lige dreje den en halv tak mod det latterlig.
Nu skal I så bare ikke tro at det er en af de der: Not another-movie.
For det er det SLET ikke. Den holder en underspillet alvor i sig der gør at den aldrig bliver plat, og en humor der gør at den aldrig bliver tør.

Faktisk en svær film at forklare uden at ta noget af handlingen... men bestemt et kig værd. ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.