Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Freaks (1932)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
1 time 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Freaks
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro, Særvisning
|

Med 'Freaks' skabte Tod Browning freak-filmen over alle freak-film. I et omrejsende tivoli med pinheads, dværge og skæggede damer (castet fra sideshows rundt omkring i USA) ydmyger og udnytter den skruppelløse trapez-artist Cleopatra dværgen Hans, der har tabt sit hjerte til hende. Det kommer hun bittert til at fortryde! Freaksene har deres helt eget kodeks, og snart vil Cleopatra lære aldrig at ydmyge en af dem igen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er utrolig fascinerende, at alle de medvirkende circus-freaks rent faktisk er på samme måde i virkligheden som de bliver udstillet i filmen. Det er både skræmmende og bedrøvende.

Det er en svær balancegang at lave en film, hvor de medvirkende på den ene side fremstilles som ægte mennesker med normale følelser - og på den anden side samtidig udstilles i al deres deforme gru.

Det lykkes til fulde at skabe en hjerteskærende og gribende kærlighedshistorie centreret omkring dværgen Hans, trapezprinsessen Cleopatra, den stærke mand Hercules og Hans' veninde dværgen Frieda. Kærligheden mellem Hans og Cleopatra er dog falsk, hvilket hans veninde Frieda forsøger at fortælle ham uden held. Først da det er for sent, går sandheden op for Hans, og herfra tager begivenhederne en drastisk drejning.

Ved siden af selve hovedhistorien følger man livet i circustruppen. Og det er her, at jeg synes, at balancen tipper over mod freak-show lidt for ofte. Der er mange scener, som er helt unødvendige for historien, og som kun har til formål at udstille disse freaks. Man kan selvfølgelig argumentere med, at filmen blot ønsker at vise dem som de mennesker de nu engang er. Ok ja, men man kan ikke komme uden om, at en stor del af filmen føles som et freak-show med det formål at underholde og skræmme publikum.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.