Cookie- og Privatlivspolitik

Foxtrot

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning er i begyndelsen tung, alvorlig og klaustrofobisk, men bliver gradvist mere rolig. Den indeholder flere scener, hvor man se grædende mennesker i sorg, og flere scener, hvor man ser voksne mennesker, som skader sig selv. I én scene holder en mand sin ene hånd under en meget varm vandhane, så han får en slem forbrænding. I en anden scene river en kvinde sine knoer til blods. I en tredje dramatisk, men udetaljeret scene skydes fire mennesker ved et uheld i en bil, og endelig indeholder en kort tegneseriesekvens med still-billeder nogle seksuelle skildringer, heriblandt bryster og et erigeret lem. Da dette er ganske kort, og da store dele af filmen er roligt fortalt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.05.2018
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Foxtrot
|

Dramaet ’Foxtrot’ følger forældreparret Michael og Dafna, der bor i Tel Aviv, da de modtager den tragiske nyhed om, at deres søn Jonathan er omkommet i krigen.

De israelske militærmyndigheder vil dog ikke informere det sorgramte ægtepar om, hvor eller hvordan deres søn døde. Ej heller vil de afsløre om hans krop overhovedet er blevet fundet.

’Foxtrot’ minder i sin handling om den moderne klassiker Sønnens værelse, hvor en far også forsøger at finde hoved og hale i tabet af et barn.

Filmen vandt den andenstørste pris på filmfestivalen i Venedig i 2017, nemlig juryens pris. Dramaet er instrueret af israelske Samuel Maoz, der vandt Guldløven i Venedig for sin spillefilmsdebut 'Lebanon' i 2009.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Foxtrot' er ikke bare en antikrigsfilm fra det Israel, [...] men også en modig og vellykket hybrid, der uden at tabe følelserne for de plagede hovedpersoner tør og lykkes med ret så dristige stilistiske eksperimenter." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Samuel Maoz præsterer en dybt menneskelig film, som samtidig ern desperat i sin humor og bidende som indforstået kritik af det nye magtfuldkomne og stadig mindre sekulære Israel." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolai Giødesen

Det er hårdt at se, hvordan en krigsfilm også kan udspille sig. Helt fantastisk at se noget andet end det klassiske bang-bang

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.