Cookie- og Privatlivspolitik

Forældre

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en underfundig og til tider dramatisk stemning. Den indeholder voldsomme scener med en mand der forsumper og smadrer sin lejlighed. I andre scener slår han sig selv og andre i raseri. Da vi ikke ser nogen komme alvorligt til skade, og da dramatikken forløses positivt, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2016
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Forældre
|
Versioner: se alle
Nordisk Råds Filmpris 17, 2D, Med intro, Særvisning, M. intro af instruktør
|

I filmen 'Forældre' genfinder et midaldrende ægtepar deres ungdom. Efter sønnen Esben flytter hjemmefra, skal Vibeke og Kjeld nu finde en mindre bolig, og da deres gamle studielejlighed er til salg, beslutter de sig for at købe den.

Kjeld indretter lejligheden, som den så ud for 30 år siden, og ægteparret forsøger nu at genskabe deres unge dage. Men de havde alligevel ikke regnet med at vågne op en morgen og opdage, at de selv var blevet 30 år yngre.

Det danske drama 'Forældre' er skuespilleren Christian Tafdrups første spillefilm. Filmens handling tager udgangspunkt i det klassiske spørgsmål om, hvad der mon ville ske, hvis man pludselig vågnede op i en yngre eller ældre krop. Den er dermed i godt selskab med bl.a. Freaky Friday, Big, 13 Going on 30, 17 Again og Self/less. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (90 votes)
3.6
4

Instruktør

Relaterede nyheder

5 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Christian Tafdrup har både skrevet og instrueret en original, overrumplende og uhyre forfriskende film, der balancerer mellem drama og komedie med et overnaturligt skru." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Både den fysiske transformation og historiens drejning kræver et publikum, der er med på at bevæge sig ud på et abstraktionsniveau af dimensioner. Og det kan være svært. Virkelig svært." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Sammen med Jeppe Rønde, der debuterede sidste år med 'Bridgend', er Tafdrup repræsentant for et yderst tiltrængt friskt pust på den danske filmscene, hvor man ofte synes at stille sig tilfreds med det solide frem for at stræbe efter det sublime ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Forældre’ [...] leger med overnaturlige elementer, med drømmelogik og surrealisme og som hiver publikum ud af hverdagen og ind i en parallel verden. Filmens særlige energi opstår fordi den kaster et fremmedelement ind i hverdagen og studerer reaktionen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Bedst er Søren Malling, der med sit uudgrundelige fjæs giver 'Forældre' noget af den dybde, som [filmen] i øvrigt savner, og det samme gør sig gældende for det unge stjerneskud Elliot Crosset Hove." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Forældre' afslører Christian Tafdrups baggrund som skuespiller. Kammerspillet med sit ekko af græsk tragik kunne glimrende have været sat op som dramatik, men fungerer også fortrinligt på film ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... som film er Forældre ikke vellykket. Der er på én gang både for lidt og for meget i Tafdrups sælsomme skæbnefortælling." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg går nogen gange og drømmer om, hvor fedt det kunne være at komme tilbage til 80’erne med dens fantastiske popmusik, MTV, Commodore 64 og spilleautomaterne på ”Grillen”. Eller den søde kollegietid i 90’erne og rygsæksrejser på tomandshånd ud i den vide verden. Men ville det mon være det samme, hvis man rent faktisk kunne genoptage sit gamle liv? Selvfølgelig ikke, men det kunne da være sjovt at prøve alligevel...

I Forældre kombineres dette tankeeksperiment med den store omvæltning det må være som forældre pludselig at stå alene i et stort hus efter i mange år at have haft børn boende. Det kommer der en både humoristisk, rørende og til tider lettere chokerende historie ud af. Især Søren Malling er helt forrygende god og 100% troværdig. Det er nok begrænset hvor mange unge, der vil få så meget med sig fra filmen. Men er man selv forældre, så er pengene til billetten godt givet ud.

Neffiuser/543876

Som anmeldelserne tikker ind og jeg selv har været inde og se filmen for derefter at læse de tre tidligere kommentarer her på Kino.dk kan jeg med en vis sikkerhed sige at der nok er sket en del med filmen siden de tidligere testvisninger.

Filmen er original og god, og kommer halvvejs inde i filmen med et overraskende genreskift man ikke lige havde set komme med mindre man ved hvad sker. Skuespillerne gør det godt, både den ældre generation men bestemt også den nye. Filmen formår at komme på tomandshånd med en, hvor humoren og de stille samtaler uden lyd føles helt naturlig. En flot og god film der bestemt kan anbefales, og som jeg håber får en bredere distrupnition i biograf Danmark.

anne-metteuser/59142

Forældrene gør hvad de kan for at fange din opmærksomhed. Desværre virker filmen langtrukken
og historien kedelig så vi fik lyst til at forlade biografen.

Larsuser/669791

Næsten skåret ud i pap. Forudsigelig, kedelig og tynd handling. Desværre også tydeligt at man manglede "foderstoffer" i filmen for at holde den kørenrende...tik...tak...tik tak..
Gaaaab.... Selv om historien ikke er original, og det er set bedre i andre lignende film er det lidt synd at den ikke kom ud som en mere gennemarbejdet kortfilm. Den eneste ros jeg umiddelbart kan komme med, er at skuespillerne gjorde det godt for at holde historien oppe. Men det var desværre ikke nok. Ærgerligt!

Spidermanuser/166287

Fin debut til Tafdrup, men selve filmen er lidt tynd. Den adskiller sig fra andre danske film pt, men til den testvisning jeg var til, var jeg ikke lige i stødet til den genre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.