Cookie- og Privatlivspolitik

Flight

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.02.2013
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flight
|
I 'Flight' spiller Denzel Washington politen Whip, der har en hemmelighed. Han har et alkoholmisbrug, der endnu ikke er blevet opdaget af kollegerne.

Men da han på mirakuløs vis redder et rutefly fra at forulykke, bliver han genstand for en undersøgelse, der skal afklare, hvad der gik
galt under turen.

På den ene side hyldes han som helten, der som den eneste kunne redde flyet fra styrt, og på den anden side sås der tvivl om hans tilstand under flyvningen. 

'Flight' indspillede 92 mio. dollars i USA og cementerer endnu engang Denzel Washingtons stjernestatus. Instruktør Robert Zemeckis er efter at have stået bag tre animerede film (Polar-ekspressen, Beowulf og A Christmas Carol) tilbage som live action-instruktør. 

Zemeckis har tidligere haft succes med den seksdobbelte Oscar-vinder 'Forrest Gump' fra 1994. Ud over Washington ses Melissa Leo, der modtog en Oscar for sin birolle i ’The Fighter’ (2010), samt Don Cheadle (Hotel Rwanda) og John Goodman (Operation Argo).

'Flight' er nomineret til en Oscar i kategorierne Bedste mandlige hovedrolle og Bedste originale manuskript.
 
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (143 votes)
4.2
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den 58-årige Denzel Washington går til rollen som den fordrukne og flossede luftkaptajn Whip Whitaker som en full-on method actor, har tillagt sig både topmave og cigarethoste og kommer ud af 'Flight' i flyvende Oscar-nomineret stil." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Trods adskillige velfortalte nedture undervejs efterlader filmen én med en uventet varm tro på menneskeheden." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "...ret interessante tematikker ender i kandiserede bekendelser. Synd og skam. Men flystyrtet er fandeme flot lavet." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Jo højere filmen svæver op i småfilosofiske overvejelser, desto mere taber den højde. Men så længe Washington er ved roret, føler man sig i sikre hænder rent skuespilmæssigt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Flight er interessant, fordi den ikke vil være spændende (...) Flight er 20 minutter for lang, men det tekniske håndelag imponerer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Faktisk ved vi godt, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert - men instruktøren piller alligevel ved vores holdning. For vi har en helt, som helt sikkert redder de fleste passagerer på et fly - men også en pilot som øjeblikkeligt skal have inddraget sit certifikat.

Hans kamp for at stoppe drikkeriet, bliver også et håb for os om han er til at frelse. Men til slut finder han selv svaret.

Hudløst fremstillet af Denzel Washington, som leverer en af sine bedste præstationer.

Cary Grant

Hvad er menneskeligt muligt, og hvis mennesket åbner sig mere mod, hvad alternativet er, kan der måles er effekt? Spændende opstilling, vi talte om acceptable stoffer og påvirkninger. Filmen holder sig fra prædiken. Rollerne spiller fint, men kan ikke vride love og regler, uanset følelser de kan have. Se den, snak om emnerne.

Bjarke Friis Kristensen

Denzel Washington drikker tæt og får samtidig lidt til næsen som den alkoholiserede pilot William ”Whip” Whitaker i Robert Zemeckis’ fine flyver-drama Flight. Et følelsesladet og fængslende portræt af en mand helt ude i torvene og med den bitre selverkendelse holdt på fordrukken afstand.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14242

Frank

Okay film

Thor

En af de bedste film ind til vider i 2013!

filmtips.dk - Peter

Robert Zemeckis er endelig tilbage på sporet med sin første live-action film i 12 år og han har bestemt ikke mistet grebet.

Filmen er utroligt flot fotograferet og lyden er fantastisk medrivende. Musikken er en blanding af Alan Silvestri og gamle klassikere, lidt som i Forrest Gump. Jeg glæder mig allerede til at gense den og vil bestemt anbefale den som et solidt drama, selvom tempoet dog daler lidt undervejs og slutningen ikke helt holder niveauet.

Advarsel: Lad være med at se den misvisende trailer, men tag i stedet ind og se filmen uden yderligere forsmag på hvad der venter dig.

Frkbrokuser/935539

Denne historie rørte mig dybt og chokerede mig på samme tid. De moralske skrupler blandet med heltegerningen fungerer helt genialt og holder en fanget hele vejen igennem. Denzel Washington leverer en virkelig overbevisende præstation som alkoholiseret pilot, hvis side man ikke kan undgå at være på, trods hans hovedløse beslutninger. Jeg var 100% fanget og kunne godt have undet Washington en oscar for hans præstation.

Marlon Campbell

Gode skuespiller, god historie, god film. Samtidig er filmen også spændene og sjov. Kan kun anbefales!

Movie-fanatic

Det er ustyrligt svært at "pin-pointe" HVAD der er gået galt her?

Skuespillerne fejler intet! Historien BURDE være interessant!

Men jeg "tabte tråden" relativt tidligt! Allerede ca 30 minutter inde i filmen, syntes jeg ikke at der var NOGET jeg "sympatiserede" med!!! Jeg blev knaldhamrende ligeglad med hovedpersonernes skæbne, fordi de ikke var specielt sympatiske!

Muligt at "det var den forkerte dag", og at mit humør bare ikke var "tunet ind" på narkolamme piloter, den dag: )

Fie Lykke

:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.