Cookie- og Privatlivspolitik

Final Destination

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
05.05.2000
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Final Destination
|

En dreng redder, efter et forvarsel om en flyeksplosion, ham selv og sine venner fra døden. Men efter ulykken dør vennerne alligevel én efter én. Er det slet ikke muligt at snyde døden?Teenageren Alex Browning (Devon Sawa) skal med sin high school klasse til Paris med fly, men lige før take off får han en kraftig forvarsel. Han ser for sit indre blik maskinen gå op i flammer og insisterer på, at vennerne forlader flyet. Herefter bliver synerne til virkelighed, og gruppen ånder, af gode grunde, lettet op. Han har således reddet liv, men det gør ikke hverdagen bedre.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.6
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Final Destination ligner ikke de mange typiske ungdomsgysere, som markedet er oversvømmet med. Filmen læner sig mere op ad det klassiske thriller-drama. Man ved ikke helt, hvor man har den - i hvert fald ikke i starten. Der er masser af mystery og suspense. Omvendt mangler der lidt forklaring på, hvorfor og hvordan disse forvarsler dukker op.

Nikolaj

En ny ide om, at man ikke kan løbe fra døden! "Final destination" får skabt en rigtig god paranoid stemning, og man kan næsten se "døden" over det hele. Jeg ville ønske at man måske fokuserede mere på det psykologiske aspekt i filmen og ikke alle de splatter-effekter, men det gør dog ikke filmen dårlig.

CINEMANDRUP

Døden banker på døren i denne perle fra instruktør James Wong, hvor døden konstant våger over os og den eneste redning består i om vi er villige til at tyde tegnene/signalerne som bliver varslet. Lad os kigge nærmere på dødens plan: Final Destination.

Først og fremmest gør filmen sig rig på en creepy stemning, som er der hele vejen igennem. Musikken, lydeffekterne og speciel effects gør deres indtog og frembringer en decideret nydelig suspens agtig thriller, hvor du mærker nysgerrigheden for at ville vide mere om selve ”planen”.

Ideen er veludført i sin cinematiske stil og der er mange uventede drejninger, som er med til at holde filmen frisk og ikke bare ende ud i en triviel omgang forudsigelig nedslagtning, hvor du peger og forudser næste offer. Det er gennemtænkt og veludført.

Grunden til at jeg i den grad syntes om filmen er for selve hovedrolleindehaveren, Devon Sawa – som mange nok vil kende som ham, der var med i Eminems berømte musikvideo ”Stan” og spillede Stan. Han er en sand fornøjelse og faktisk ret skræmmende paranoid fyr i denne film og hans optræden er hele filmen værd, for han gør det med overbevisning, indlevelse, forståelse og så godt, at han nærmest får overbevist publikum.

En flot sammensat thriller med en tankevækkende og underholdende synsvinkel på emnet døden og forvarsler sammenholdt med en udsøgt fornøjelse og god hovedrolleindehaver gør at filmen er mindeværdig og efterfølgende får dig til at tænke og forundres og muligvis blive en smule bange. Det er thriller underholdning, når det er godt.

Må ærligt indrømme, at ud af de 5 Final destination film der er lavet er det fortsat etteren, som tager kegler og trumfer over de andre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.