Cookie- og Privatlivspolitik

F for får

Tilladt for alle
Filmen, der har en gennemgående gagget, humoristisk stemning, rummer enkelte scener med en truende dyrefanger, som jager fårene i filmen. Disse scener forløses dog hurtigt positivt og på komisk vis. Filmen vurderes på den baggrund ikke at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
26.03.2015
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shaun the Sheep
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|

Familiefilmen 'F for får' handler om Frode Får, der beslutter sig for at tage en fridag. Sammen med de andre får snyder han bondemanden til at sove videre, så de kan nyde livet lidt, men ved et uheld havner bonden i storbyen med hukommelsestab.

Nu må Frode og fåreflokken tage ind til byen for at finde deres ejer. Det er ikke en nem opgave, og pludseligt har de uldne venner også en farlig dyrefanger i hælene. 

Det er første gang, at Frode Får, bondemanden og hans hund kan ses som spillefilm i biografen. Tv-serien fra Aardman Animation, der er eksperter i stop motion, startede i 2007 og udkommer snart med en femte sæson. Aardman har tidligere lavet film som Flugten fra hønsegården og Walter og Trofast. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (109 votes)
4.5
4.6

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Slapstick, biljagter og mild satire på menneskehedens dårskab buldrer boblende hjem uden replikker, men med et godt swingende soundtrack. Hyggeligt, velsmurt og elegant." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Billederne er en fornøjelse, og man hygger sig klukkende gennem fortællingen [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Filmland P1

  "Der er rum og plads i 'F for får', rum til at nyde Aardman-studiernes detaljerige stop motion-teknik, plads til at more sig over rigdommen i filmens godmodige satire over en flok enfoldige får, der forsøger at finde hoved og hale på det moderne storbyliv." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den tør være sig selv med sin egen, tidløse humor. En god grund til at sætte dette påskelam højt på listen over familieplanerne i ferien!" (Jakob Stegelmann)

 • Politiken

  "[...] det mest sublime pjat, iblandet en mild erkendelse af den beskedne forskel mellem mennesker og dyr, samt om at værdsætte sine trygge rammer, hvis man har dem." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Lammet er [...] en fin mønsterbryder. Du vil elske alle hans fårede påfund." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

Elsker hvordan man kan lave en film hvor der slet ikke bliver talt, og hvor det ligner modelervoks på en helt fantastisk måde. rigtig god film!

S. Rico

Vældig hyggelig familiefilm. Den gode farmer kommer under ret så besynderlige omstændigheder ind til Den Store By og får hukommelsestab. Fårene og farmerens trofaste hund tager så ind for at finde ham, og kommer ret hurtigt i dyrefangerens søgelys. Der er en masse god humor - især mens de er i dyrefangerens fængsel. Det er dog lidt trættende i længden, at den er helt uden tale. Og at den er blevet Oscarnomineret, samtidig med at Radiserne ikke er blevet det - ja, det giver simpelt hen ingen mening.

Stina lykke

Jeg har ikke andet end godt at sige om filmen, der kan fange børn, som voksne. Jeg var inde og se den med min bror, der har autisme, og det er simpelthen en af de bedste oplevelser vi har haft sammen!

Han havde valgt filmen og jeg var egentlig bare med som ''ledsager'', men selv jeg (en pige på 22 år) var fanget af charmen!

Elisabeth

god film

SJAL

En Okay film ~ men noget langtrukken og lidt skuffende at der ikke var lagt stemmer ind istedet for Volapyk-pladder,
så havde filmen nok været morsommere både for voksne og børn.
Havde Børnebørn med i alderen 3½ & snart 5 år ~ Ham på 3½ blev mere bange og hende på snart 5 syntes den var for lang og for kedelig.
Ja ikke meget grin fra deres side, så jeg giver den kun 3 ~ Børn er som regel de bedste anmeldere :0/

Mille Mhairwe

Okay film

Palasse

Så afgjort Påskens bedste filmtilbud til børnefamilierne. Finurlig, sød, sjov og virkelig, virkelig velovervejet - med masser af små gags og nuancer undervejs, herunder flere, som primært de voksne vil more sig over.

Ingen i biografen grinede mere end mig.
Jeg elsker denne film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.