Cookie- og Privatlivspolitik

Exodus

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i lange passager en meget intens, spændingsmættet stemning, og indeholder flere voldsomme og også blodigt udpenslede scener med kamphandlinger, henrettelser og angreb på uskyldige mennesker. I en scene bliver en familie med børn hængt koldblodigt foran menneskemasser. I en anden blodig scene angribes fiskere af kæmpekrokodiller på voldsom vis. Man ser fiskerne blive skambidt og sønderflået af krokodillerne. I en tredje scene angribes uskyldige mennesker af en kæmpesværm af fluer, og en mand ses på udpenslet vis blive overdænget af fluerne, som også trænger ind i ham gennem hans mund. Selvom scener som disse er relativt kortvarige og de gode vinder over de onde til sidst, vurderes scenerne og filmen alligevel at kunne virke skræmmende på børn og unge i 11-12 års alderen.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2014
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Exodus: Gods and Kings
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

I filmen ’Exodus’ er Moses halvbror til Ramses, der hersker over hele Egypten, hvor han holder flere hundredtusinde israelitter som slaver.

Efter et tegn fra Gud skal Moses føre folket ud af Egypten, men forslaget falder ikke i god jord hos Ramses, der nægter at frigive slaverne. Landet rammes derfor af 10 plager, og til sidst må Moses føre sin slægt mod havet for at undslippe Ramses og hans massive hær.

Exodus er det latinske navn for Anden Mosebog, og det er ikke første gang, at historien om Moses filmatiseres. Den mest kendte er The Ten Commandments med Charlton Heston i hovedrollen, og den seneste udgave i biograferne var animationsfilmen The Prince of Egypt. Til gengæld er ’Exodus’ den første film, der kan fortælle historien med et arsenal af moderne computereffekter til rådighed, og derfor er der først og fremmest tale om en adventurefilm for fuld udblæsning.

Ridley Scott står for instruktionen, imens Moses og Ramses spilles af hhv. Christian Bale og Joel Edgerton. På den imponerende rolleliste finder man desuden den danske skuespiller Dar Salim. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (270 votes)
3.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmguden Ridley Scott bor i den digitale detalje, og det må han gerne, hvis han dog bare kunne styre sig og blot ville bruge en tiendedel af sit budget på manuskriptet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Skuespillet er ligesom filmen bombastisk, men også velfungerende. Og som uforpligtende eventyrfilm er 'Exodus' både spændende og underholdende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "De absolut bedste og mest medrivende sekvenser finder vi midtvejs i filmen, hvor Scott og ikke mindst den tekniske afdeling har en visuel fest med genopførelsen af de ti plager [...]. [Men filmen er] egentlig også ret frastødende, hvis man tænker blot en anelse over det (ikke at den nu lægger op til, at man skal gøre netop det)." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Alt i 'Exodus' er [...] som man kan forlange af en storfilm baseret på den grundlæggende fortælling om frihedskamp." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er mærkeligt, hvad der har lokket Ridley Scott til at gå i flæsket på den historie, for filmen savner elementær følelsesstyrke, nødvendighed og indre mening ud over at give en visuel variant af fortællingen. De digitale bravurnumre er naturligvis flotte, men den slags skal bare være i orden nu om dage."" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det mest interessante og problematiske ved Ridley Scotts på alle mulige måder flot iscenesatte storfilm er dens spegede forhold til Gud. Scott hverken forkynder eller fornægter." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg blev positivt overrasket af 'Exodus'. Det er stadig 'historien om frihedens fødsel'[...]. Ridley Scott fortæller den værdigt og sagligt. Manden har altid haft film i sit blod." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ridley Scott giver os hans vision af de ti plager, gud - og tilføjer en Tsunami.

Men særligt rørende bliver det aldrig - figurerne virker underligt fjerne og billederne er åbenbart vigtigere end skuespillet og relationerne.

Hvis filmen var lavet for mange år siden, så havde den fået ekstra for det visuelle - men det gør altså ikke en god historie.

osj2507

Man kan ikke gøre andet end at følge historien når man begiver sig ud i fortolkning af en bibelsk fortælling og det passer ikke godt til Ridley Scott og hans ellers store og frembrusende måde at lave film på.

Lad mig sige at det er en stor og flot film, den har store scenerier, pæne kostumer, flotte præstationer og den viser kulturen, sociale lag og tidernes glæder og bekymringer.
Det er en flot film, men når jeg skriver man skal se den for andet end historien er det fordi historien ikke er spændende, alle har hørt fortællingen på den ene eller den anden måde, man kan ikke ændre den.

Så krudtet er brugt på mange andre ting end historien, fx. er scenerne omkring plagerne i midten af filmen helt afgjort super godt lavet, det er næsten som at være der selv og havde man set den i 3D havde man nok viftet et par gange med armene pga. græshopper og fluer :)

Johan Pedersen

Eftersom skuespilleren Christian Bale også medvirkede i Batmanfilmene, spiller han nu Moses og er halvbror til Ramses. Ramses der herskede over Egypten og holdt flere hundredetusinde Isralitter som slaver. Filmen er underholdende, at se på og har gode effekter. Den minder lidt om tegnefilmen "Prinsen af Egypten" fra år 1998 og er mere end vellykket film, end "Exodus". Her dukker der også plager op som græshopper, frøer, fluer m.m. "Exodus" skulle måske også virke til 3D effekt, men er desværre ret dødt. Jeg vil nu ikke sige at filmen er dårlig, ikke under nogen omstændigheder, men hvorfor ikke lave en ny version. Hvis man prøver, at lave en ny udgave af gamle film så kan publikum blive langt mere interesseret i historien, miljøet og tiden.

FilmReview.dk

Det hele er meget stort og flot i Ridley Scott's nye "Exodus: Gods and Kings". Der er tale om et holdbart og begivehedsrigt action-drama, hvor man ikke keder sig, men hvor det samtidig heller ikke bliver bedre end det. Det er som om, at måden hvorpå handlingen formidles, fokuserer mere på fysisk handling og logisk sammenhæng end på f.eks. psykologien bag Moses. Sidstnævnte kunne have givet filmen væsentligt mere dybde og substans. Hvad "Gladiator" (også instrueret af Ridley Scott) kunne med karakteren Maximus, kan "Exodus: Gods and Kings" altså ikke med Moses, og filmen står ummidelbart tilbage som en pompøs, bibelsk krigsfilm der, trods sin fængende handling, sandsynligvis vil gå hurtigt i glemmebogen for de fleste.

www.filmreview.dk | Filmanmeldelser - ind til benet

Facebook: www.facebook.com/filmreview.dk

Phillip

Selvom jeg er stor fan af Christian Bale, passer udseendet simpelthen ikke til filmen. Filmen er god hvis man skal prøve at vise den nyere generation en mere action og spændingsfyldt version af biblen. Den mangler dog noget mere dybde hvis den skulle fange min fulde opmærksomhed.

Amalie user/1088339

Flot filmatiseret, men billedet virkede meget mørkt i nogle af scenerne, så det var svært at kunne værdsætte de flotte scener.
Flere steder blev der ikke særlig godt - eller slet ikke - forklaret hvad der skete gennem filmen og især ikke med plagerne eller historien som lagde op til evolutionen.
For de personer som ikke kender til historien om Moses, vil filmen være en del forvirrende at se.
Christian Bale gjorde et godt stykke arbejde, men filmen manglede stadig en del spændings elementer og den blev tør hen ad vejen :)

maiuser/505959

Flot og underholdende,men noget forvirrende.Får dog 5 stjerner for oplevelsen.De flotte scener,troværdigt skuespil, og Christian Bale er altid en fornøjelse at se og høre på.
Man får helt lyst til at læse "bogen"

TheKillingJoke

Overall en vellykket film. Der er en god historie og gode skuespiller præstationer. Bliver lidt langtrukken en gang i mellem, men den er helt klart værd at se.

siri

jeg var lidt skuffede, der mangle noget af historien..... alså hvordan han kom til slottet som baby

S. Rico

Ridley Scott gør nogenlunde det samme med Moses legenden, som han gjorde det med Robin Hood for et par år siden. Nemlig at lave en slags realistisk version af historien. Jeg kan godt lide den tilgang og synes som en af de få, at Robin Hood var vellykket. Tilsvarende kan jeg også godt lide Exodus. Det er svært at lave en remake af en så super klassisk film som De 10 Bud. Så jeg tager hatten af for, at han tør kaste sig ud i det og formår at tone de guddommelige aspekter ned til et minimum og gøre de 10 plager til næsten realistiske naturfænomener. Filmen lider selvfølgelig af, at vi kender historien til hudløshed. Men ser man bort fra det, så er det en ganske udmærket og underholdende film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.