Cookie- og Privatlivspolitik

Encounters

Tilladt for børn over 15 år
Filmen, der har en autentisk, realismepræget stil, har en gennemgående angstpræget grundstemning. Der er flere gyserlignende scener med pludselige, voldsomme chok kendt fra gyserfilmsgenren, hvor især lydsiden også er uhyggesskabende. I en scene i en mørk, ildevarslende skov træder en mand pludseligt på chokagtig vis ind i billedet. I en anden scene angriber en mand, der er i en zombielignende tilstand, pludseligt og voldsomt en kvinde. I en tredje scene løber en angst kvinde rundt i et mørklagt underjordisk kompleks, hvor hun angribes af et zombieagtigt væsen på voldsom vis. At filmen er filmet med håndholdt kamera og i et 1. persons perspektiv i store dele, fremhæver filmens realistiske indtryk og forstærker de gyserlignende sceners skræmmeeffekt. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
30.10.2014
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Encounters
|

Filmen 'Encounters' er en dansk found-footage film. I 2011 tog fire unge mennesker til de nordsvenske skove for at optage en gyserfilm. Men de forsvandt sporløst seks dage efter.

Efterforskningen af deres forsvinden blev stoppet af det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
3.9
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] fortalt med et stort glimt i øjet og en hang til intertekstuelle referencer, der bør glæde de fleste filmnørder [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Kan [...] røbe, at man nok skal have mere end almindelig interesse for genren, hvis man for alvor skal værdsætte løjerne." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Selvom man nok hopper i stolen et par gange undervejs, så er den tynde historie, der trækkes i uendeligt langdrag, og det nuancefattige skuespil i vejen for, at filmen for alvor sætter sig spor." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Encounters' er mere vital og jordnær end flertallet af det P.O.V.-gys, filmen er inspireret af. Der er masser af meta, gedigen uhygge og listigt gennemførte desorienteringsstrategier, men også blandet skuespil, papkassegys og løse og lovlig lange ender." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathilde user/575586

Hej,
hvorfor er det ikke muligt at finde en trailer til denne film? Nogen der kan hjælpe?

Julie

Jeg så Encounters til snigpremieren i Cinemaxx, og jeg er stor fan af gyserfilm, men er samtidig ret kritisk i forhold til, hvad jeg ser, og jeg havde ikke de store forventninger til filmen.
Heldigvis blev jeg positivt overrasket, og jeg synes, at folk glemmer, at filmen er baseret på en specifik genre, og derfor er der en begrænsning for, hvad denne type film kan tilbyde. Jeg synes dog, at Encounters rent kvalitetsmæssigt lå i den høje ende, og jeg synes, den er et frisk pust inden for den danske filmverden, som er meget domineret af de samme typer film med de samme kendte skuespillere.
Mange har sammenlignet Encounters med Blair Witch Project, og det er rigtigt, at begge film er skabt inden for den samme præmis, men indholdsmæssigt og stilistisk er de vidt forskellige. Hvad jeg virkelig godt kan li' ved Encounters, er, at den trods sin seriøsitet, besidder en klassisk dansk humor, og at den samtidig bevæger sig ud i en handling, som man normalt kun ser i amerikanske storproduktioner.
Det er ærgerligt, at folk ikke kan se, at Encounters rent faktisk er nyskabende inden for nordisk filmproduktion, og at den åbner op for muligheden for at gå nye veje inde for filmbranchen i Danmark.
Encounters har humor, spænding, gys og en rollebesætning, som i mine øjne gør et overbevisende stykke arbejde!
Encounters er ikke et Oscar-vindene produkt, men det er heller ikke det, der har været hensigten med den - den er underholdning, og et godt bud på en solid, dansk gyser, som tør bevæge sig derud, hvor andre danske filmmagere endnu ikke har turde gå!

Maria

Encounters var i den grad en anderledes film end de type film jeg normalt ser.

Jeg så den til en testvisning, så ved af gode grunde ikke om den version jeg så, også var den endelige. Men den version jeg så var ikke særlig nyskabende - den læner sig meget op af Blair Witch stilen, men overspiller det måske lidt for meget.

To af de tre stjerner går til de chok og fede effekter filmen havde, den sidste til naturomgivelserne. Skuespillerne kunne godt have været mere troværdige.

Troll

Sjov, spændene, underholdene og uhyggelig! Det er hele 4 ting :-)
Var underholdt fra start til slut, og de spillede godt, fedt den havde et glimt i øjet, Fuck alle trolls der siger andet! 5 stjerne herfra, mere af den slags i Danmark!

Nadiauser/645851

Encounters er fyldt med filmpral, smarte typer og har i det hele taget mere travlt med at være smart i en fart i stedet for at levere en troværdig og spændende film.

Troll

Fedt at se noget helt andet på dansk

Lulu

Det klinger lidt bekendt i mine øre.. Plottet i encounters.
Jeg er nysgerrig, men ikke helt overbevist om at det er en film der kan lokke mig i biografen.
Må høre mere om den...

Daniel

Kun 15 år forsinket. Er det en slags aniversary hyldest, eller man bare ikke hurtigere i DK?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.