Cookie- og Privatlivspolitik

En du elsker

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående kuldslået og forpint stemning. I enkelte scener ser vi vold, dels hvor en kvinde slår en mand og dels omvendt. Vi ser voksne grædende og ramt af angstanfald. I en scene ser vi en afdød, og et forstenet barn, som har fundet den døde nære slægtning. Da filmen imidlertid ikke beskriver de voldsomme scener udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.04.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En du elsker
|
Versioner: se alle
Særvisning, Originalversion, Med danske tekster
|

Filmen 'En du elsker' handler om Thomas Jacob, der er en verdensberømt singer-songwriter fra Sverige, der har slået sig ned i Los Angeles. Bag sig har han både brændte broer, et misbrug og masser af succes.

Da han vender hjem til Danmark for at indspille sit nyeste album, konfronteres han med sin voksne datter og hendes søn, den 11-årige Noa. Snart bliver Thomas, mod sin vilje, tvunget til at tage sig mere af sin familie og ikke mindst sit barnebarn.

Bag filmen, om den isolerede kunstner og hans nærmeste familie, står Pernille Fischer Christensen, der tidligere har instrueret ’En soap' (2006), ’Dansen’ (2008) og ’En familie’ (2010).

For fjerde gang har hun skrevet sit manuskript i samarbejde med Kim Fupz Aakeson, og for tredje gang arbejder instruktøren sammen med Trine Dyrholm.

Den altoverskyggende hovedrolle, som en klon af Steen Jørgensen og Leonard Cohen, spilles af Mikael Persbrandt. Den svenske stjerne, der spillede Beorn i ’Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark’ (2013), er også april-aktuel med dramaet 'Mig ejer ingen'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (216 votes)
4.6
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er skuespillet, der holder dampen oppe i denne fortælling, der lider under et dybt forudsigeligt plot [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Selvom handlinger måske er vel forudsigelig, så er 'En du elsker' en flot, fængende og velspillet film." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] intet mindre end en imponerende musikalsk, følelsesmæssig bedrift af det store, kyndige kollektiv, der her agerer foran og bag kameraet." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] den her gang virker konstruktionen i mødet mellem forskellige mennesker og modsatrettede poler for akavet [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] havde det ikke været for skuespillernes evner til at formidle, at der i det mindste foregår et eller andet under overfladen, ville man hurtigt få mistanken om at karakterernes sjæle svømmer i overordentligt smult vande." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'En du elsker' fungerer solidt som begavet mainstreamunderholdning." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Den grundstøder ikke fuldstændigt men går på nogle skær ind imellem i forhold til klichéerne." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Den er ren og klar som dagen. Den bevæger uden at lefle. Man letter ganske vist ikke fra jorden. Men man knuser den ventede tåre til slut." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Altså ikke en film som går igennem , det er ligesom at der mangler noget.

Sissalinauser/788187

En noget 'mørk' film ... lidt langtrukken- ikke rigtig dårlig men heller ikke rigtig god... syntes Tina Dickows musik til film med MP's lidt Leon Cohen agtige lyd, var godt

rikke user/938984

fantastsik Musik
fantastsike følelser
smukt skuespil
rørende og ærlig historie
MUST SEE!!!

Lise

En rigtig god film, som siger en hel del om følelser, som man ikke umiddelbart skulle tro var der.
Godt spillet af Michael Persbrandt og Sofus Rønnow.

God musik, vidste ikke at Michael Persbrandt kunne synge så godt.

Martin S

Jeg var positivt overrasket. Fantastisk skuespil og smuk musik.

julie

Kort og god.

Marta

Lad os starte med de få stærke sider af filmen: Persbrandt er -- som altid -- god og han minder sgu om Leonard Cohen, når han står og synger. Drengen, der spiller hans barnebarn, er fantastisk. Og det var det.

Plotten er tynd og banal og fyldt med uforståelig (psykologisk set) handlinger. Selv om instruktøren havde en chance for at redde filmen til sidst, valgte hun at slippe endnu længere i en Hollywood-ægtig historie. En skuffende oplevelse.

Antouser/75873

Rørende film og dejlig musik i et elegant flow. Flot præstation af Persbrandt og Sofus Rønnov, Meget intens og udtryksfuld dreng med stort talent. Jeg blev ramt i hjertet.

janeuser/345665

Den kedeligste film jeg længe har set.

Mogens

Tiden var givet godt ud og Persbrandt kan noget og det samme kan Dyrholm og drengen. Fantastisk flotte scenerier, så det hele hang sammen. Men det er jo ikke en film, der vil gå over i historien.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.