Cookie- og Privatlivspolitik

Elysium: First Class

|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Science fiction-filmen 'Elysium' foregår i 2154, hvor menneskeheden er delt i to. 

Den ene og yderst velhavende halvdel lever et paradisisk liv på den enorme rumstation Elysium, hvor selv alvorlige sygdomme kan elimineres, imens størstedelen må tage til takke med den voldsomt overbefolkede og i princippet ødelagte jordklode. 

Staten har derfor indsat den ubarmhjertige Secretary Rhodes til at holde Elysiums beboere stærkt adskilt fra Jordens befolkning, der til stadighed forsøger at skaffe sig illegal adgang til det forjættede land i himlen. Midt i det hele står den tidligere straffede Max De Costa, som modvilligt må acceptere en mission for at redde sit liv, men som måske kan bringe menneskehedens to vidt forskellige verdener i balance.

I 2009 debuterede sydafrikaneren Neill Blomkamp med den vildt originale og tilsvarende voldsomme science fiction- og samfundssatire, 'District 9'. Filmen overraskede alt og alle med stor kunstnerisk og kommerciel succes til følge, og nu, først fire år senere, er instruktøren klar med ’Elysium’, der med god grund kan kategoriseres under "Længe ventede begivenheder". 

Matt Damon (The Bourne Ultimatum) spiller hovedrollen i 'Elysium' som manden, der udfordrer verdens urimelige indretning og tager kampen op med den kyniske Rhodes spillet af Jodie Foster (Panic Room). Der er desuden roller til Alice Braga (Predators), William Fichtner (Armageddon) og ikke mindst Sharlto Copley, der fik sit gennembrud med hovedrollen i District 9.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
3.5
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Den er ikke på højde med Distrit 9 - men der er klare paralleller.

Vi er i en fremtid, hvor ikke alle har lige adgang til ressourcerne. Et spirende oprør sættes i gang ved en nødvendighed.

Min største anke ved filmen er at jeg ikke helt er overbevist af Mat Damon og hans karakter - og jeg bliver aldrig grebet af historien om kvinden og det syge barn. Neill Blomkamp svigter simpelthen i personskildringen, og så ender en film med stort potentiale med at gennemsnitlig i stedet for noget som kunne have endt som en klassiker.

Thomas

Dystopisk fremtidsfilm om hvordan de rige flytter ud til en rumstation og lader jorden være de fattiges slum.

Matt Damon holder filmen oppe, mens Sharlto Copley, der fik sit gennembrud med hovedrollen i District 9 er en irriterende birolle.

Hans accent får ham til at lyde som en pige og det er svært at identificere sig sig med hans karakter der er en af verdens voldsommeste elitesoldater.

Filmen forsøger at beskrive feltet mellem fattigdom, storpolitik og magtfulde firmaer. Men histiroen virker lidt tynd.

Der er dog en masse underholdende action hele filmen igennem, men der er passager hvor man slet ikke lever sig ind i historien.

Skal du se den? Kun hvis du virkelig er til Matt Damon!

Mvh
Thomas fra http://whitefield.dk

Nadia

Filmen var lang, men havde nogle gode kampscener. Jeg tror nok ikke jeg helt var målgruppen. Men Matt Damon gør det godt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.