Cookie- og Privatlivspolitik

Elles

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.10.2012
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Elles
|

I det franske drama 'Elles' har Anne (Juliette Binoche) et eftertragtet job som journalist for modemagasinet Elle, men er udfordret af hverdagens trivialiteter, sit lidenskabsløse ægteskab og sønnen, der er ved at løsrive sig fra familien.

I sit professionelle liv skriver hun på en artikel om prostitution blandt parisiske studerende, og da hun møder de to piger, Alicja og Charlotte, og konfronteres med deres dobbeltliv som escort-piger for at finansiere deres universitetsuddannelse, sættes alle hendes fundamentale holdninger og værdier alvorligt på prøve.

'Elles' har bl.a. skabt debat med sine eksplicitte sexscener, og filmen er produceret af danske Marianne Slot over et manuskript af Tine Byrcke - Informations skribent i Paris.

Hovedrollen, som journalist på udebane, spilles af Juliette Binoche, der er kendt fra en lang række europæiske film med Kieslowskis farvetrilogi, 'The Unbearable Lightness of Being' og 'Caché' som de mest toneangivende.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
3.5
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Elles' klinger så tæt på ægte, som tænkes kan om et svært og delikat emne. [...] Jeg får lyst til spontant at råbe et "hurra" for den manglende tilstedeværelse af løftede pegefingre. Og for modet til meget konsekvent at opsøge nuancerne." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Den drømmende æstetik gør desværre, at man som betragter kommer til at distancere sig en smule fra Annes udviklingshistorie. Det er en lille film, der fokuserer intenst på den kvindelige seksualitet eller mangel på samme - og det i et modigt kompromisløst filmsprog." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "... der bliver aldrig gravet et spadestik dybere i filmen, der, udover i de mange sexscener, antyder alt for meget. Der gås ikke rigtig til biddet..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "At skildre prostitution som andet end brutal elendighed eller glansbilleder a la 'Pretty Woman' er at begive sig ind i et minefelt. Szumowska og Byrckel skal have ros for at vove pelsen. [...] 'Elles' medtager lige præcis nok skyggesider til at have alibiet i orden..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men Juliette Binoche gør det selvfølgelig godt som kvinden der smelter, og giver efter for sine lyster.

octopus_luke

I was fortunate enough to see this at Berlinale at the start of the year. Take a look at my review for this, and many more films, right here:

http://366movies.com/2012/03/11/048elles/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.