Cookie- og Privatlivspolitik

Ejersbo

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
25.11.2015
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ejersbo
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den danske dokumentarfilm 'Ejersbo' er et portræt af den afdøde forfatter Jakob Ejersbo. I filmen trodser Ejersbos to venner smøgerne og en hel del fornuft for at opfylde forfatterens sidste ønske om at få sin aske spredt over det afrikanske bjerg Kilimanjaro.

Skildringen af Ejersbos forfatterskab får besøg af karaktererne fra hans bøger, der blander sig i beretningen om, hvad kunstnerlivet koster.

Jakob Ejersbo er primrært kendt for at have skrevet 'Nordkraft', som han fik De gyldne laurbær for, og som blev filmatiseret i 2005. Forfatteren står også bag 'Eksil', 'Revolution' og 'Liberty', der tilsammen udgør Afrika-trilogien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en fin og poetisk øjenåbner til et forfatterskab, der ikke blev så bredt men til gengæld nok så dybt." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Ejersbo' tegner ganske overbevisende omridset af et kompliceret menneske, der var så dedikeret til sin skrift, at der ikke rigtig var plads til andet eller andre på trods af hans store empati." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... spørgsmålet er, om det ikke er forfatteren, der for alvor er interessant, og så først og fremmest hans litteratur. Den lades noget i stikken i filmen. Men til gengæld giver 'Ejersbo' lyst til (igen) at dykke ned i hans værker." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Som en rejse rundt om Ejersbo er filmen nyttig og relevant. Det er en god introduktion til en vigtig og flygtig forfatter. Som værk er filmen mindre klar." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line

...øv. Så må vi glæde os til at den kan streames :-)

Erik F

Dokumentarfilmen har lige været vist på DR2, og kan ses et par dage endnu på DR's hjemmeside. Hvis det glipper kan filmen streames på Filmstriben.dk.

Erik F

Jakob Ejersbo fik sit store gennembrud med romanen "Nordkraft" - en rå og dyster beretning om kampen for at overleve i et kriminelt misbrugermiljø i Aalborg. Filmen blev senere filmatiseret af Ole Christian Madsen. De sidste år af sit alt for korte liv, brugte Ejersbo al sin tid på at skrive en romantrilogi om sin opvækst i Tanzania.

Udgangspunktet for dokumentarfilmen om Ejersbo er hans sidste ønske om at få spredt sin aske fra toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, i Tanzania, og vi følger hans to nære venners strabadserende rejse mod bjergtoppen. Ingen af dem er i super god form, for nu at sige det mildt, og turen bliver næsten en metafor for Ejersbos egne kraftanstrengelser med at færdiggøre sit livsværk om Afrika i et intenst kapløb med tiden, inden den uhelbredelige kræftsygdom tog livet af ham.

Sideløbende med at vi følger bjergbestigningen fortæller vennerne, forældrene, en ekskæreste og hans forlægger fra Gyldendal om deres forhold til hovedpersonen, og man får et samlet indtryk af et meget følsomt, men også et kantet og kompliceret menneske.

Filmen henvender sig nok primært til hardcore Ejersbo-fans. Den kan dog også bruges som introduktion for nye læsere. Ud over filmen kan jeg i hvert fald også varmt anbefale Afrika-trilogien: "Eksil", "Revolution" og Liberty". Uden at overdrive, er det én af de vildeste læseoplevelser jeg nogensinde har haft.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.