Cookie- og Privatlivspolitik

Efter stormen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
24.05.2017
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Umi yori mo mada fukaku
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter

Familiedramaet 'Efter stormen' følger Ryota, som dvæler ved sin storhedstid som forfatter. Han arbejder som privatdetektiv, men spilder alle pengene på gambling.

Detektivens far dør, og det giver ham et ønske om at genopbygge et solidt forhold til sin mor, ekskone og søn. En stormfuld sommeraften giver familien en uventet chance for at finde hinanden igen.

'Efter stormen' er en japansk film af den prisvindende indstruktør, som også tidligere har beskæftiget sig med familieportrætter i Søstre og Min søns familie. Hirokazu Kore-Eda har selv skrevet manuskriptet til sin 12. spillefilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
3.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er fængende og dybt rørende." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "I sin nye film, 'Efter stormen', får 54-årige Kore-eda gjort noget så almindeligt som en voksen mands grublen over sin far, ovenpå faderens død, til en lille filmperle." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "I hænderne på Kore-eda bliver historien om Ryotas trængsler et voldsomt menneskeligt drama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Sidste års prisbelønnede 'Søstre' var mere overraskende smuk, men Kore-eda er atter menneskeklog og diskret." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Især den første halve time er helt fantastisk. Her bliver vi introduceret til den lille familie bestående af en tidligere succesforfatter (nu privatdetektiv) Ryota, hans søster, og deres ældre mor spillet af den altid super knus-elskelige Kirin Kiki (fra bl.a. Månen over Kirsebærtræerne og Shoplifters).

I meget af filmen følger vi Ryota på hans arbejde som privatdetektiv, samt hans forsøg på at fastholde et forhold til sin søn, der nu bor hos hans ekskone. Han har mildest talt ikke særlig godt styr på sit liv og økonomien. Denne del af filmen er mere tragisk komisk end egentlig sjov - og det fungerer desværre ikke helt godt i længden.

Man skal ikke se japansk hverdagsdrama, hvis man gerne vil have store armbevægelser og dramatiske historier. Tempoet er helt nede på gadeniveau, og skuespillet så super fint, at det er som at være der selv. Dette gælder specielt, når vi er oppe i bedstemoderens lille lejlighed. Man får et dejligt indblik i hverdagsagtige gøremål, og der er samtidig masser af super sjovt subtil humor.
4½ stjerner.

Bettinauser/90896

Som stor Japan fan gør denne film også indtryk. Det er så typisk japansk. Det har jeg selv oplevet fra mine rejser.
http://www.danishadventurer.dk/onsen-bade-i-japan/

De bedste hilsner
Bettina

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.