Cookie- og Privatlivspolitik

Dræberne fra Nibe

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en karikeret og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del indledende scener med et seksualiseret sprogbrug samt flere dramatiske scener med truende lejemordere, forfølgelser, brutal vold og drab. I én scene ses eksempelvis liget af en mand, der er blevet slået ihjel med en kuglepen gennem det ene øre. Endvidere ses en psykopatisk kvinde, som har fået stukket en kniv i brystet. Da volden er fremstillet på absurd-komisk vis og de pågældende scener ikke udpensles eller trækkes ud, men derimod generelt forløses hurtigt med simple komiske elementer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2017
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dræberne fra Nibe
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

I komedien ’Dræberne fra Nibe’ tjener to håndværkere, Edward og Ib, godt på at narre sorte penge fra de lokale indbyggere.

Deres hustruer lever højt på indtægterne, og laver ikke andet end at brokke sig og gå til salsa. Men Edward og Ib er efterhånden ret trætte af deres ægteskaber og får et chok, da de finder ud af, hvor meget det koster at blive skilt.

Makkerparret drukner deres sorger i en ordentlig omgang øl og får en fiks idé. De hyrer en lejemorder! De har dog ikke overvejet fortrydelsesretten, og måske er deres koner lidt mere snu end først forventet.

Komedien foregår – som titlen afslører – i den nordjyske by Nibe. De seneste år har budt på en række film placeret i Jylland (Når dyrene drømmerRosita og Klumpfisken finder alle sted i en nordjysk havneby) og ikke mindst Under sandet, der foregår på vestkysten.

Ole Bornedal har instrueret, og genremæssigt kan 'Dræberne fra Nibe' vække minder om den mørke komedie Frygtelig lykkelig. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1868 votes)
3.5
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dræberne fra Nibe' skal roses for at satse på det samme punkede overdrive, man kender fra andre farcer om lejemordere [...], men som komedie fejler filmen katastrofalt ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Ideen til filmen fejler intet, der er også flere små guldkorn i manuskriptet, og kvindernes figurer er til tider ret sjove, men alt andet er så karikeret ..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er den på en gang spinkle og fortænkte præmis [...], der vist gerne vil være en grovkornet, begsort sag i traditionen fra 'I Kina spiser de hunde' til 'Mænd og høns' [...] Den har bare det alvorlige problem, at den ikke er morsom." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... dansk film ville bestemt være fattigere uden den her stille nordjyske spradebasse, der insisterer på at lave film med amerikansk ekspressionisme og udadvendthed i lille Danmark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "End ikke de altid forrygende skuespillere kan få pustet liv i en dødssejler af et manuskript ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... demonstrativt skideligeglad med sine tomme karakterer ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "De nationale stereotyper, lejemordernes henholdsvis russiskhed og britiskhed, er lige den grad mere fladpandede end de regionale stereotyper, håndværker-parrenes jyskhed, men i begge tilfælde skriger manglen på meta-bevidsthed til himlen." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Godt forsøg fra instruktøren Ole Bornedal som prøver at lave en komedie.
Desværre bliver det noget kikset noget, selve historien og manuskriptet er noget en folkeskole kunne haft lavet.

Dog prøver Ulrich Thomsen og Nicolas Bro at gøre filmen bare lidt sjov.
Og det er vel også det eneste der lykkes ved filmen.

Susanne Storm Hansen

Værd at se, morsom!

Annemette

Giver et dårligt billede af virkeligheden i Nibe og Nordjylland generelt. Dårligt sprog - selv lufthavnspersonalet taler jysk/fynsk, hvilket er helt urealistisk. Der er helt øde i filmen, hvilket også er fuldstændig uvirkeligt. Dårligt skuespil, dårligt plot - bare ringe hele vejen igennem.

Jane

Jeg forstår ikke hvorfor at den har modtaget den kritik, den har fået. Jeg synes den er rimelig sjov - hvis man er til den slags humor. Jeg sad og grinte det meste af den.

Jan Engel

God humoristisk dialog. Elegant plotopbygning. Veloplagte skuespillere.

Man klukler det meste af filmen igennem. Ligesom da man så lignende film med suveræn gakket humor, såsom ’Adams æbler’, ’Mænd og høns’, osv.

Anne

En i det cast har skyldt instruktøren en tjeneste!!
Denne film er i sandhed en skændsel for dansk filmindustri og burde aldrig være blevet produceret.
Under filme faldt flere fra publikum i søvn og et par stykket begyndte at tænde mobilen.
Det er sku sørgeligt at se at en film som denne er nået helt ud til biograferne.

bambiexplorer

... de uopdragne lømler der tændte deres mobiler under filmen :(

Pouluser/352272

.....da helt ked af det, da jeg læste din anmeldelse. Hvor i landet er du fra?

Marianne

Den sad lige i skabet, for mit og min søns vedkommende. Drøn skøn humor, og på bekostning af den nordjyske til tider tykpandede-hed. Men måske som de skriver i Weekend avisen: Meta- bevidsthed er en forudsætning.... ingen tvivl.
Den har vi.
og vi kunne ha´trillet rundt på gulvet af grin, hvis der var plads.

Morch

Rigtig skidt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.