Cookie- og Privatlivspolitik

Don't Be Afraid of the Dark

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.09.2011
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Don't Be Afraid of the Dark
|

I gyserfilmen 'Don't Be Afraid of the Dark' er der meget nyt for Sally at tage stilling til – det nye hus og fars nye kæreste, Kim. Og han har dårligt tid til at beskæftige sig med hende, fordi han er så optaget af at sætte det gamle Blackwood Mansion i stand.

Selv om Kim prøver, så tager Sally heller ikke hende til sit hjerte, så Sally har ikke ret meget andet at gøre end at udforske det store hus.

Her finder hun en kælder, som tilsyneladende helt er blevet overset af hendes far… en gammel, støvet, mørk kælder med en gigantisk kamin. Og med et eller andet, der gemmer sig i skyggerne og hvisker hendes navn.  

Guillermo del Toro har produceret og skrevet manuskriptet til 'Don’t Be Afraid of the Dark', inspireret af de ting, der skræmte ham som barn. Guy Pearce og Katie Holmes spiller hhv. Sallys far og hans nye kæreste.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (88 votes)
4
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Filmen er mest uhyggelig, før vi ser væsnerne, men beundringen for computeranimationen bærer gyset fint i hus i the haunted house. Del Toros lærling afslutter mere konformt end han lægger ud, men der er alligevel samlet set rigelig grund til at være bange for mørket." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "... en flot og effektiv, men også småmunter og genrebevidst stiløvelse." (Jakob Levinsen)

  • Politiken

    "... trods et godt drive er historien her fuld af huller i den almindelige logik og psykologiske snusfornuft. ... Men værst er det alligevel - for en gyser! - at knirketurene ad husets korridorer og trappe gentages indtil trivialitet, og de små kælderkræ af rotteformat og med bavianfjæs ender med at forekomme mere latter- end rædselsvækkende." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

Denne film er underholdende. Men slet ikke uhyggelig... Så er den også for meget ifølge mig.

FilmFyr

Jeg har set et par gysere, men den her fangede mig virkelig.
Ligesom Scream filmene (bortset fra 3éren) bliver man langsomt, men sikkert, fanget af historien, og drevet ind i uhyggen.
Jeg vil dog også give andre ret, at de voksne i den her film, traf nogen virkelige dumme beslutninger. Men jeg vil ikke sige at nogen af dem spillede decideret dårligt.

Selvom man kunne regne et par dele af historien ud, så overraskede slutningen mig.

Det er lige sådan en film man skal se, hvis en dag er lidt for kedelig :)

5/6 stjerner

Alexuser/26879

Traileren snyder meget. Det er alt for tit at man kan se hvad der skal til at ske, hvilket gør at gyseren ikke bliver så skræmmende.
Den eneste der lever op til forventningerne, er den lille pige.

ibrahimuser/321061

den får kun 3 stjerner fra mig af
fordi den var god de første 30 min
jeg vil ikke kalde det for en rigtigt gyser
men for en gyser film til børn hehe

Allan

starter godt, med at bygge en spændende stemning op, men problemet for mig ( måske ikke for andre) er at lige så snart man ser de små væsner, forsvinder "uhyggen" og det spændende bliver lidt kedeligt og så minder til tider mest om Gremlings, bare mere ondskabsfulde.

Men se den selv og kom med din egen mening

Maxuser/577588

Desværre,en kæmpe skuffelse!
Dårlige voksne replikker(skuespil)
Barnet gør det bedst hele vejen igennem men det er på en billigt baggrund.
Uopfindsomt og ikke mindst lidt grinagtigt da de små væsner dukker op .....

Nannauser/929231

Er den uhyggelig? Har brug for en ordenlig gyser, og har allerede set paranormal activity??! Thumps up hvis den er værd at se :D Pliizzz

Christian

Forstår ikke at filmen her bliver rost mange steder. Den er edermame ikke uhyggelig. Det er ikke en dårlig film som sådan, men uhyggesmæssigt, får den kun to sølle stjerner fra min side... Instruktøren vækkede min opsigt og skuespillerne er gode. Da jeg så at dens score på imdb.com lå noget i nærheden af "Insidious", som også er meget ny, OG som i den grad er creepy (ihvertfald 2/3-dele af vejen!), så tænkte jeg at "Don't be afraid of the Dark", også måtte være ganske creepy. Men det var den desværre bare ikke. Og det skuffede mig, for havde faktisk set frem til denne film, og jeg elsker gysere... Men er godt klar over smag og behag også har noget og sige. Men jeg fandt denne film meget komisk i mange scener. Sjovt nok dem hvor de små monstre viser deres grimme ansigter.

Gysere som "INSIDIOUS" & "Paranormal Activity", de sparker jævnt røv. Flere af dem tak!

Sarah

James Wan vil stoppe med gysere. Det er jeg meget ked af. Jeg er enig i at vi skal se mere til ham inden for gysere.
Mon ikke han forsøger sig på de andre genre, men vender tilbage til gys, for det er noget han sparker røv til! :D
Han er en fantastisk instruktør! Mere af ham! JA TAK!

Rafael rix

Er enig med dig i at Insidious gjorde sit arbejde godt som gyser! og efter din anmeldelse af denne film, vil jeg genoptage overvejelsen om jeg vil se den, selvom jeg egentlig havde besluttet for at gøre det! tak for en anmeldelse man kan bruge til noget!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.