Cookie- og Privatlivspolitik

Don Fabijans bekendelser

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
24.07.2014
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Priest's Children
|

Filmen 'Don Fabijans bekendelser' handler om den katolske præst Fabijan flytter til en lille kroatisk ø, hvor der bliver begravet langt flere mennesker, end der bliver født nye.

En dag fortæller kioskejeren Petar ham, at hans fromme kone kalder det en synd, at Petar sælger kondomer til byens unge. Det giver Fabijan en idé til at hæve fødselsraten: Han prikker huller i alle øens kondomer.

Fabijan og Petar slår sig derfor sammen om sabotagearbejdet. Senere involverer de også apotekeren Marin, som bytter p-pillerne ud med vitaminpiller. Efter et par måneder bliver kirken fyldt med gravide kvinder, der skynder sig at blive gift med deres kærester. Men præstens plan får indviklede konsekvenser. 

’Don Fabians bekendelser’ er en kroatisk komedie instrueret og skrevet af Vinko Bresan. Han er kendt og elsket i sit hjemland for sin humoristiske tilgang til følsomme historiske og kulturelle emner.

Hans nyeste film er en satire over livet i et katolsk domineret land, hvor kirken griber ind i folks liv med ofte uoverskuelige og tragiske konsekvenser. Bresan har tidligere været nomineret til en Guldbjørn på Berlin Filmfestival for sin krigsfilm ’Witnesses’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... 'Don Fabijans bekendelser' er måske nok sine steder direkte fjollet, men hvis den udelukkende havde været en farce, havde den ikke været så interessant, som den rent faktisk er." (Louise Kidde Sauntved)

  • Weekendavisen

    "Man skal nok være nysgerrig efter at vide, hvad der driver og flytter folkekulturen i landene langs Adriaterhavskysten. Man må også være forberedt på en film, der skildrer erotik på samme måde som 70ernes bløde pornografi. Og på en katolsk fortælling, der tager præsters moral eller mangel på samme alvorligt. Indgår man disse kontrakter, er Don Fabijans bekendelser [...] en sjælden, satirisk og på alle måder interessant filmoplevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Bella

Lidt drama og grin kommer der vel

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.