Cookie- og Privatlivspolitik

Dolphin Tale

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
| | |

En historie om et unikt venskab mellem en dreng og en delfin.

'Dolphin Tale' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
5.1
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rikkeuser/1027720

Hvis du er gammel nok til at mindes Flipper, Red Willy eller Whale Rider med glæde, så vil Dolphin Tale sandsynligvis finde en plads i dit hjerte.

S. Rico

Danskere gør sig ingen begreb om, hvor stort et fænomen Dolphin Tale er i USA - og især i Florida, hvor delfinen bag filmen - Winter - bor.

Der er tale om en virklig historie om en delfin, der mister sin hale og dermed muligheden for at overleve. Men ved menneskelig hjælp og egen kamp for overlevelse kommer der alligevel noget godt ud af det.

Folk fra hele verden valfarter i dag til Clearwater, hvor delfinen nu har fået sit eget Aquarium, oplevelsescenter og udstilling af rekvisitter fra filmen. Delfinen Winter er blevet et generelt symbol for handicappedes muligheder.

Resuméet ovenfor - "En historie om et unikt venskab mellem en dreng og en delfin" - yder ikke filmen retfærdighed og er som sådan heller ikke korrekt. Håber ikke det er den beskrivelse, der har afgjort at filmen ikke kommer til de danske biografer.

Det er ikke alle gode historier, der gør sig godt på film. Historien om Winter er rørende og livsbekræftende i sig selv.

Men for at få en spillefilm ud af det, som nok burde være lavet som en dokumentarfilm, har man tilføjet en række familievenlige elementer, som kan virke påklistret. Resultatet er en fin lille film, som primært virker, fordi man ved, at den bygger på virklige hændelser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.